Broadway-musical 'Hamilton' vanaf vandaag te zien op Disney+

Broadway-musical 'Hamilton' vanaf vandaag te zien op Disney+
3 juli 2020 om 11:17

Het is een goede dag voor musicalliefhebbers. Vanaf vandaag geniet je exclusief op Disney+ van de Broadway musical Hamilton (2020).

De musical is sinds 2015 te zien op Broadway in New York en sleepte door de jaren heen al vele prijzen binnen. Disney+ brengt nu eindelijk het stuk naar het grote publiek met een speciale filmopname van de musical. Met de originele cast is het net of je zelf bij het optreden bent.

Hamilton vertelt het verhaal van, hoe kan het ook anders, Hamilton: een arme immigrant die uiteindelijk één van de oprichters van Amerika werd. Zijn weg van arme man tot invloedrijke politicus wordt zoals gebruikelijk in een musical deels verteld aan de hand van muzieknummers, onder andere in de stijlen hiphop en swing.

Bekijk hier de trailer van Hamilton:

De musical zou eigenlijk pas in oktober 2021 in de bioscopen verschijnen, maar Disney besloot de releasedatum van Hamilton zowel te vervoegen als naar de streamingdienst te verplaatsen. De film heeft daarvoor eerst nog enig censuur moeten doorstaan voordat deze uit mocht komen.

Hamilton is nu te zien op Disney+. Voor het volledige aanbod van films en series op de streamingdienst kun je hier terecht.

Hamilton (2020)
8.8
'Hamilton' draait om het leven van een van Amerika's belangrijkste oprichters: Amerikaans politicus, militair, advocaat, econoom en de eerste minister van Financiën:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Hamilton' via TMDb

Meer over:

Video on demand Films Disney+Hamilton (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten