Dit zijn 3 aanraders op Netflix voor fans van docuseries

Dit zijn 3 aanraders op Netflix voor fans van docuseries

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer op Netflix? Onze tips besparen je uren scrollen door het ruime aanbod en helpen je aan die ene perfecte serie voor vanavond. Vandaag lichten we een selectie uit van alle docuseries op Netflix. Hieronder vind je drie aanraders voor meeslepende docuseries die nu op Netflix staan.

Andere handige Netflix-pagina's:

1 The Keepers

The Keepers (2017)
8.1
Kijk op Netflix • De docuserie 'The Keepers' onderzoekt de decennia-oude moord op zuster Catherine Cesnik en de vermoedelijke link met een priester die van misbruik wordt beschuldigd.

Een geliefde non en katholieke lerares, Zuster Cathy Cesnik, raakt op 7 november 1969 vermist. Als twee maanden later haar lichaam wordt gevonden, start de jacht naar de dader. Tevergeefs. Tot op de dag van vandaag is haar moord onopgelost. In de jaren 90 nam de zaak echter een bizarre wending toen één van de oud-leerlingen van Zuster Cathy naar voren kwam met haar ervaring van gruwelijk seksueel misbruik door de kapelaan van de middelbare school. Zou dit iets met de moordzaak te maken kunnen hebben? Waarom en hoe werd het misbruik in de doofpot gestopt en wist Cathy hier vanaf?

Bekijk hier de trailer van The Keepers:

2 The Staircase

The Staircase (2005–2018)
7.8
Kijk op Netflix • In 'The Staircase' wordt, nadat in 2001 het lichaam van Kathleen Peterson bebloed wordt aangetroffen onderaan de trap van haar woning, het leven van haar echtgenoot, schrijver Michael Peterson onder de loep genomen.

De echtgenoot van Kathleen Peterson wordt verdacht van moord nadat zijn vrouw in 2001 bebloed wordt aangetroffen onderaan de trap van hun woning. Wat is hier gebeurd? Was het een ongeluk of heeft het gezin een groot geheim? Het verhaal is onlangs door HBO Max gedramatiseerd met The Staircase (2022), met niemand minder dan Colin Firth en Toni Collette in de hoofdrollen.

Bekijk hier de trailer van The Staircase:

3 Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer

Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer (2021)
7.5
Kijk op Netflix • Onder de zonovergoten glamour van 1985 schuilt in LA een meedogenloze kwaadaardige seriemoordenaar. In dit waargebeurde misdaadverhaal zullen twee detectives niet rusten tot ze hem pakken.

Seriemoordenaars zijn al erg genoeg, maar vaak lijken ze personen met een specifiek uiterlijk of geslacht als voorkeur te hebben. Niet dit keer, deze moordenaar verkracht en doodt iedereen: van hele jonge meisjes en jongens tot bejaarden. Niet alleen is zijn ogenschijnlijke willekeurigheid opvallend, ook de brute wijze waarop de seriemoordenaar een einde maakt aan de levens van zijn slachtoffers is ronduit bizar. Detective Gil Carrillo en de legendarische moordonderzoeker Frank Salerno zetten alles op alles om de dader zo snel mogelijk te pakken.

Bekijk hier de trailer van Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer:

Staat hier niets voor je tussen? Bekijk dan ook eens ons overzicht van Alle docuseries op Netflix. Of bekijk welke nieuwe films en series binnenkort op de streamingdienst verschijnen via onze pagina Binnenkort op Netflix.

Beeld: Still 'The Staircase' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws