Oscarwinnaar Viola Davis gecast in 'Hunger Games'-prequel 'The Ballad of Songbirds and Snakes'

Oscarwinnaar Viola Davis gecast in 'Hunger Games'-prequel 'The Ballad of Songbirds and Snakes'

De cast van de The Hunger Games-prequel, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (2023), wordt steeds verder uitgebreid. Na Tom Blyth die de rol van de jonge Coriolanus Snow gaat vertolken en Rachel Zegler die in de huid kruipt van Lucy Gray Baird, is nu ook bekendgemaakt dat Oscarwinnaar Viola Davis zich bij de cast zal voegen.

Davis in de rol van Dr. Volumnia Gaul

Davis bekend van onder andere Fences (2016), The Help (2011) en How to Get Away with Murder (2014–2020), zal de rol spelen van Dr. Volumnia Gaul. Dr. Gaul is de hoofdspelmaker en het brein achter de experimentele wapens. Eerder is al aangekondigd dat ook Josh Andrés Rivera, Peter Dinklage en Hunter Shafer in de prequel te zien zullen zijn.

Het verhaal over de jonge Snow

De film volgt de 18-jarige Snow, jaren voordat hij president van Panem zal worden. Snow is de laatste hoop voor zijn uitstervende familie, een ooit trotse familie die uit de gratie is geraakt in een naoorlogs Capitol. Voor de tiende jaarlijkse Hunger Games wordt Snow, tot grote teleurstelling, als mentor van Lucy Gray Baird uit het arme district 12 toegewezen. De moed zinkt de president in spé in de schoenen en hij is er niet langer meer zeker van dat hij zijn lot zal kunnen veranderen.

Davis als Dr. Gaul altijd al de wens

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes zal net als drie van de vier The Hunger Games-films geregisseerd worden door Francis Lawrence. Het entertainmentbedrijf Lionsgate reageert enthousiast op de aanstelling van Davis:

Het is vanaf het begin onze droom geweest dat Viola Dr. Gaul zou spelen vanwege de subtiele intelligentie en emotie de ze in elke rol laat zien. Gaul is een briljante en excentrieke strateeg. We zijn daarom ontzettend blij dat Viola met haar buitengewone talent en geprezen voorkomen deze belangrijke rol zal vervullen.

Nathan Kahane, Lionsgate
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (2023)
Deze prequel van 'The Hunger Games' zal zich richten op een 18-jarige Coriolanus Snow, jaren voordat hij de tirannieke president van Panem zou worden.

Volgend jaar in de bioscoop

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes draait vanaf donderdag 16 november 2023 in de bioscoop.

Beeld: Still 'How To Get Away With Murder' via TMDB
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films BioscoopThe Hunger Games (2012)The Hunger Games: Catching Fire (2013)The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014)The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (2023)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws