Mads Mikkelsen hint naar terugkeer Johnny Depp in 'Fantastic Beasts'-films

Mads Mikkelsen hint naar terugkeer Johnny Depp in 'Fantastic Beasts'-films

De Deense acteur Mads Mikkelsen werd in 2020 geëerd met een prijs voor zijn filmoeuvre door het Sarajevo Film Festival, maar door de pandemie kon hij zijn prijs helaas niet persoonlijk in ontvangst nemen. Dit jaar kreeg hij gelukkig wel de kans om af te reizen naar Bosnië en Herzegovina. Aldaar besprak hij zijn bijdrage aan Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022), de rol die hij overnam van Johnny Depp, de rol die hij wellicht snel weer afstaat?

'We zullen zien of hij terugkomt'

Naar aanleiding van de veelbesproken beschuldigingen die Amber Heard aan Depps adres uitte, trok de acteur zich terug uit Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore waarin hij Gellert Grindelwald zou spelen. Depp fans waren diep teleurgesteld dat hun favoriete acteur niet meer in de film zou verschijnen. Ondertussen rustte op de schouders van Mikkelsen een zware taak, een taak waar de acteur zich ook zorgen over heeft gemaakt.

Het was erg intimiderend. De koers is wellicht veranderd nu Johnny de rechtszaak heeft gewonnen. We zullen zien of hij terugkomt, misschien wel. Ik ben een groot fan van Johnny. Hij is een geweldige acteur die het fantastisch deed. Dat gezegd hebbende: ik kon hem niet nadoen. Hij heeft zich de rol zo eigen gemaakt dat ik hem met geen mogelijkheid kon imiteren. Een poging daartoe zou creatieve zelfmoord zijn geweest. We moesten iets nieuws bedenken, een brug slaan tussen hem en mij. Zijn fans waren erg aardig, maar ook koppig. Ik heb weinig interactie met ze gehad, maar ik begreep waarom ze teleurgesteld waren dat Johnny vervangen werd.

Mads Mikkelsen

Warner Bros. zette Depp onder druk

Depp was reeds begonnen aan de opnames van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore toen hij op aandringen van Warner Bros. de rol liet varen. Fans waren het niet eens met de gang van zaken en besloten de film te boycotten. Of deze boycot daadwerkelijk is doorgezet, is niet bekend. Feit is wel dat de kaartverkoop tegenviel. Het lijkt erop dat de toestand rondom Depp uiteindelijk toch een deuk heeft geslagen in de Fantastic Beasts-franchise. Aan de prestatie van Mikkelsen zal het al met al niet gelegen hebben, het publiek was er over het algemeen positief over en prees hem.

Is een terugkeer realistisch?

Met het gegeven dat Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore de slechts presterende film van de Harry Potter-franchise is, is het maar de vraag of Warner Bros. überhaupt een vervolg overweegt. Een terugkeer van Depp zou zomaar de boost kunnen geven die de franchise nodig heeft. Depp heeft eerder al laten weten dat hij niet terug zal keren in Pirates of the Caribbean, de tijd zal leren of het geschil met de makers van Fantastics Beasts net zo onoverbrugbaar is.

Beeld: Via Depositphotos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films CelebritiesFantastic Beasts and Where to Find Them (2016)Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws