Opnames Michael Mann-film 'Ferrari' na twee decennia van start

Opnames Michael Mann-film 'Ferrari' na twee decennia van start

Regisseur Michael Mann, bekend van films als Public Enemies (2009) en The Last of the Mohicans (1992), maakt van 2022 een groots jaar. Afgelopen lente ging zijn serie Tokyo Vice (2022– ) in première op HBO en ook kwam zijn boek Heat 2, het vervolg op de klassieker Heat (1995), uit. Mann leunt voorlopig echter nog niet achterover, want de opnames van zijn biopic Ferrari zijn in volle gang, de film waar al twintig jaar aan gewerkt wordt.

 Ferrari is een biopic over de man achter de gelijknamige racegigant, gebaseerd op een script mede geschreven door de Britse scenarist Troy Kennedy Martin (The Italian Job (1969)) die in 2009 overleed. Al twintig jaar houdt Mann zich bezig met deze film. Aanvankelijk zou Robert De Niro de hoofdrol vervullen, later werd Christian Bale aan Ferrari gelinkt als hoofdrolspeler. Toen Bale de rol moest laten varen omdat hij vreesde dat hij niet genoeg tijd had om zich op een gezonde manier op de rol voor te bereiden, werd er gezocht naar een vervanger. Hugh Jackman nam de rol over, maar ook hij kwam nooit aan filmen toe. Inmiddels is het stokje overgedragen aan Adam Driver. Driver zal in de huid kruipen van Enzo Ferrari. Daarnaast zijn er nog rollen voor onder andere Penélope Cruz, Shailane Woodley en Patrick Dempsey.

  Over de afgelopen jaren heeft de film veel te verduren gehad. Mann wist filmmaker Sydney Pollack (Out of Africa (1985)) te strikken als producent, maar de film kwam wederom niet snel genoeg van de grond en Pollack overleed in 2008 aan kanker. Mann kondigde aan dat de opnames in 2016 van start zouden gaan, maar wederom geen geluk. Nu, zes jaar later, lijkt de film dan toch echt op weg te zijn naar het grote scherm met een verse sterrencast aan boord.

Ferrari
In de zomer van 1957 komen alle dynamische krachten in het leven van de Italiaanse sportwagenondernemer Enzo Ferrari samen…

  Ferrari wordt in de herfst van 2023 in de bioscoop verwacht.

Beeld: Still 'Marriage Story' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsFerrari

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws