'Undercover'-maker gaat voor Netflix aan de slag met nieuwe series

'Undercover'-maker gaat voor Netflix aan de slag met nieuwe series

Netflix heeft een exclusieve deal gesloten met de maker van de hitserie Undercover (2019–2022). Nico Molenaar, die momenteel druk bezig is met de opnamen van Ferry: De Serie, zal de komende jaren series blijven maken voor de streamingdienst.

Streamingkoning

Nico Molenaar is een Vlaams-Nederlandse scenarioschrijver en producent die vooral bekend werd als één van de makers van Undercover. Na het enorme succes van het eerste seizoen, dat in 2019 met stip bovenaan de lijst met meest bekeken Netflix-titels in Nederland stond, volgde in 2021 een prequel-film, die eveneens exclusief op Netflix verscheen. Molenaar nam het scenario voor zijn rekening, en kon daarna direct door met Ferry: De Serie, die verder zal gaan waar Ferry eindigde.

Still 'Ferry' via Netflix / NyklyN
Still 'Ferry' via Netflix / NyklyN

Een volgende stap

Na een hitserie en een tweetal spin-offs rond hetzelfde personage zal Molenaar uiteindelijk toch toe zijn aan iets nieuws, en die kansen gaan er komen in de vorm van een persoonlijke deal met Netflix. Veel contractdetails maakte de streamingdienst niet bekend; het komt erop neer dat Molenaar zich voor langere tijd aan Netflix verbindt en als creatief partner aan diverse nieuwe projecten zal gaan werken. Antoinette Beumer, als directrice verantwoordelijk voor Nederlandse 'originals', geeft aan dat dit niet voor niets de eerste grote deal is die de Nederlandse tak van de streamingdienst met een individuele maker sluit: "Aangezien we de magie van Nico hebben kunnen zien terwijl hij aan Undercover en Ferry werkten, weten we dat hij het talent heeft om verhalen in hits te veranderen."

Molenaar zelf is trots op zijn deal met de streamingdienst. "Na drie seizoenen Undercover en twee Ferry-spin-offs voelt dit als een logische nieuwe stap in mijn carrière. Het enorme bereik en de tomeloze ambities van Netflix zijn ongeëvenaard en inspirerend. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en kijk ernaar uit om met het team nieuwe verhalen en personage te scheppen, om daarmee de wereld te veroveren".

Undercover (2019–2022)
7.8
Kijk op Netflix • Eén van de grootste XTC-producenten in de wereld, Ferry Bouman, heeft een fijn leven in zijn villa op een campingterrein op de grens van België en Nederland.

Wachten op Ferry: De Serie

Voor het zover is, is het nog even afwachten tot Ferry: De Serie op de streamingdienst verschijnt. Netflix heeft de releasedatum op dit moment nog niet bekend gemaakt, maar als je een account aanmaakt op onze website en de serie in je watchlist zet blijf je automatisch op de hoogte.

Beeld: Still 'Ferry' via Netflix/NyklyN
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixUndercover (2019–2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws