De top 10 populairste films & series nu op Netflix (week 40, 2022)

De top 10 populairste films & series nu op Netflix (week 40, 2022)

Wekelijks informeren wij je over de beste nieuwe films en series op Netflix. Daarnaast houden we je op de hoogte van de populairste titels. In dit overzicht zie je welke tien films en welke tien series het meeste bekeken worden door Netflix-gebruikers.

Hieronder zijn de populairste films en series van vandaag vermeld. Deze week behaalt actiefilm Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) de eerste plaats, op de voet gevolgd door Ana de Armas in Blonde (2022). Daarnaast is ook de spannende thriller Lou (2022) erg populair, net als rampenfilm Moonfall (2022).

In de lijst van populairste series op Netflix staat deze week Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022) nog altijd bovenaan. De serie is inmiddels ruim 300 miljoen uur bekeken. De miniserie wordt gevolgd door kostuumdrama Die Kaiserin (2022– ) over keizerin Sisi. De series worden achterna gezeten door de populaire dramaserie Dynasty (2017–2022) en door Chesapeake Shores (2016–2022) en Fate: The Winx Saga (2020–2022).

Handige links:

De 10 best bekeken films op Netflix

Dit zijn de best bekeken films op Netflix op dit moment. De rangorde van een film is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 6.5
  Kijk op Netflix • 'Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw' is een spin-off van de 'The Fast and the Furious'-reeks met de twee personages Luke Hobbs en Deckard Shaw in de hoofdrollen.
 2. 5.5
  Kijk op Netflix • Na een heftige jeugd groeit Norma Jeane Mortenson in het Hollywood van de jaren 50 uit tot een filmster en sekssymbool.
 3. 6.1
  Kijk op Netflix • In 'Lou' woedt een enorme storm. Een jong meisje wordt ontvoerd. Haar moeder heeft geen andere keuze en gaat samen met de mysterieuze oudere buurvrouw op jacht naar de kidnapper - een reis door de wildernis die hun grenzen zal testen en donkere en schokkende geheimen uit hun verleden zal blootleggen.
 4. 5.1
  Kijk op Netflix • In 'Moonfall' komt de maan in botsing met iets mysterieus waardoor ze in ramkoers komt met onze planeet. Het is slechts een kwestie van weken voordat de botsing het leven op onze planeet volledig zal uitroeien.
 5. 5.4
  Kijk op Netflix • Het vredige stadje Centerville wordt geteisterd door een zombieplaag en lokale agenten moeten zo snel mogelijk optreden om de inwoners te beschermen.
 6. 6.5
  Kijk op Netflix • Als journaliste Kim Wall verdwijnt nadat ze aan boord is gegaan van de onderzeeër van uitvinder Peter Madsen, verbergt hij de schokkende waarheid over haar lot.
 7. 6.5
  Kijk op Netflix • Deze verzameling korte Minions-verhalen van de 'Verschrikkelijke Ikke'-franchise bevat korte films als 'Training Wheels', 'Puppy' en 'Yellow Is The New Black'.
 8. 6.8
  Kijk op Netflix • Uren na de tragische en onverklaarbare dood van hun jongste broer wordt het leven van drie broers volledig op zijn kop gezet.
 9. 6.3
  Kijk op Netflix • Twee tienermeisjes, Drew en Eleanor, ontmoeten elkaar en ontwikkelen een onverwachte band. Geregisseerd door Jennifer Kaytin Robinson.
 10. 5.8
  Kijk op Netflix • In 'Downsizing' ontdekken Noorse wetenschappers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van bijna 13 centimeter.

De 10 best bekeken series op Netflix

Dit zijn nu de best bekeken series op Netflix. Ook hier geldt dat de rangorde van een serie is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 7.9
  Kijk op Netflix • De veroordeelde moordenaar Jeffrey Dahmer bracht 17 tieners en jongemannen om het leven gedurende een periode van meer dan tien jaar.
 2. 7.8
  Kijk op Netflix • Twee jonge mensen ontmoeten elkaar. Het is een noodlottige ontmoeting, de spreekwoordelijke liefde op het eerste gezicht.
 3. 7.2
  Kijk op Netflix • Deze 'Dynasty' is een reboot van het origineel dat in 1981 startte. De serie draait om de twee rijke families de Carringtons en de Colbys die in een oneindige strijd verwikkeld zijn om macht en nalatenschap.
 4. 7.5
  Kijk op Netflix • Een succesvolle carrièrevrouw en alleenstaande moeder keert terug naar het stadje in Maryland dat haar vader heeft gesticht en overweegt hier te gaan settelen.
 5. 6.8
  Kijk op Netflix • 'Fate: The Winx Club Saga' is het coming-of-ageverhaal van vijf elfjes op Alfea, een magische kostschool in de bovennatuurlijke wereld.
 6. 7.2
  Kijk op Netflix • Misdaadjournalisten laten zich vrijwillig achter de tralies van enkele van 's werelds beruchtste en zwaarste gevangenissen opsluiten over de hele wereld om als een gevangene te leven.
 7. 6.4
  Kijk op Netflix • Het leven van een mannelijke escort begint te ontsporen als hij betrokken raakt bij de familiezaken van een klant en de basisregel van zijn werk breekt:
 8. 7.7
  Kijk op Netflix • Een brandende muurschildering onthult de geheime relaties van iedereen op Hartley High. De maker, Amerie, moet als outcast met de gevolgen leven.
 9. 6.1
  Kijk op Netflix • Zes heldhaftige puppy’s gaan onder leiding van een technisch onderlegde 10-jarige op gewaagde reddingsacties vol humor, probleemoplossend vermogen en coole voertuigen.
 10. 6.9
  Kijk op Netflix • Deze docuserie, verteld door Idris Elba, verkent de oorsprong en evolutie van sport en spel over de hele wereld, van eeuwenoude rituelen tot miljardenbedrijven.

Elke week brengen we een nieuwe lijst uit met de nieuwste top 10 van best bekeken films en best bekeken series op Netflix. Reguliere toplijsten van films en series op Netflix vind je via Beste Films op Netflix en Beste Series op Netflix. Daarnaast kun je al het nieuwe aanbod raadplegen via Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Die Kaiserin' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws