'Dahmer'-succes dendert voort: miniserie over Jeffrey Dahmer al 300 miljoen uur bekeken

'Dahmer'-succes dendert voort: miniserie over Jeffrey Dahmer al 300 miljoen uur bekeken

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022) had al een Netflix-record te pakken, namelijk die voor beste seriedebuut ooit op de streamingdienst, en nu doet de miniserie over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer daar nog een schepje bovenop: na slechts 2 weken is de serie nu al 300 miljoen uur bekeken.

Bridgerton verslagen

Met deze enorm hoge kijkcijfers komt Dahmer net onder Stranger Things (2016– ) seizoen 4 te staan als de op-één-na meest gekeken (Engelstalige) Netflix-serie in een week. De eerste helft van seizoen 4 werd 301 miljoen uur bekeken en deel 2 maar liefst 335 miljoen uur. Wél weet Dahmer het populaire kostuumdrama Bridgerton (2020– ) voorbij te gaan. Die serie moest het na de release van seizoen 2 doen met 252 miljoen uur kijkplezier.

Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix

Ook kritiek ontstaan

Inmiddels hebben enkele familieleden van nabestaanden Netflix aangesproken om het gebruik van deze heftige zaken voor entertainment. "Wat mij betreft had Netflix moeten vragen hoe we ons erbij voelden dat de serie gemaakt werd, maar dat is nooit gebeurd. Ze hebben het gewoon gedaan". En dat niet alleen, ook een crewlid spreekt zich uit en meldt een onprettige werksfeer op de set. Ondanks alle kritiek wordt de serie nog altijd volop bekeken.

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022)
7.9
Kijk op Netflix • De veroordeelde moordenaar Jeffrey Dahmer bracht 17 tieners en jongemannen om het leven gedurende een periode van meer dan tien jaar.

Misselijkmakend en waargebeurd verhaal

Tussen 1978 en 1991 nam Jeffrey Dahmer op gruwelijke wijze het leven van zeventien onschuldige slachtoffers. Centraal staan vooral de minder bedeelde slachtoffers en hun gemeenschappen die beïnvloed werden door het systemische racisme en het falen van de politie, waardoor één van Amerika's meest beruchte seriemoordenaars meer dan tien jaar lang zijn moorddadige lusten in het zicht kon voortzetten.

Beeld: Still 'Dahmer' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixDahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws