Brad Pitt mishandelde volgens Angelina Jolie hun kinderen tijdens een vliegreis

Brad Pitt mishandelde volgens Angelina Jolie hun kinderen tijdens een vliegreis

Een lopende rechtszaak rond het eigendomsrecht van een Frans wijnkasteel heeft nieuwe details naar buiten gebracht over vermeend wangedrag van Brad Pitt, die met zijn ex-partner Angelina Jolie in de zaak verwikkeld is. Volgens Jolie zou Pitt haar en hun kinderen tijdens een vliegreis in 2016 fysiek mishandeld hebben.

Lucratief wijnkasteel

Zes jaar na de scheiding van het stel, dat er in 2016 na een huwelijk van twee jaar een punt achter zette, is er nog altijd sprake van onmin. Eerder dit jaar spande Pitt een rechtszaak aan omdat Jolie haar helft van het Franse wijnkasteel Château Miraval zonder zijn medeweten had verkocht. Jolie's advocaten claimen dat de onderhandelingen over de verkoopplannen van de actrice stokten toen hij haar een geheimhoudingsverklaring wilde laten tekenen. Om haar zin te kunnen krijgen mocht Jolie buiten de rechtszaal geen uitspraken doen over het fysieke en/of mentale misbruik waar Pitt haar en haar kinderen aan onderworpen zou hebben.

Heftige beschuldigingen

Jolie diende een tegenclaim in naar aanleiding van Pitt's aanklacht, en die beschrijft hoe de acteur één van zijn kinderen tijdens een vliegreis in september 2016 in de keel zou hebben geknepen, en een ander zou hebben geslagen. Jolie zelf zou bij het hoofd zijn vastgepakt, door elkaar zijn geschud en tegen de wand van de badkamer zijn geduwd. De aanleiding voor het vermeende wangedrag was naar verluid Pitt's oordeel dat Jolie de kinderen teveel zou matsen en niet altijd streng genoeg zou optreden. De onenigheid leidde tot een ruzie en vervolgens tot de mishandeling waar Jolie haar ex-partner nu van beschuldigt.

Angelina Jolie en Brad Pitt (2007) via Depositphotos
Angelina Jolie en Brad Pitt (2007) via Depositphotos

Een anonieme aanklacht

Na de bewuste vliegreis bracht Jolie haar kinderen naar een apart hotel, waarbij Pitt haar nog eens fysiek zou hebben aangevallen. Variety bevestigde enkele maanden geleden al dat Jolie in 2016, ten tijde van het incident, een anonieme zaak aanspande tegen haar toenmalige partner, maar die werd uiteindelijk geseponeerd, hoewel de betrokken FBI-agent volgens Jolie's advocaat genoeg reden zag om Pitt voor zijn wangedrag te vervolgen.

De vraag naar rechtelijke vervolging

Het is afwachten hoe de huidige rechtszaak precies zal aflopen, en in welke mate deze uit de hand gelopen eigendomszaak om het wijnkasteel ook nog tot verdere rechtelijke vervolging van Pitt zal leiden.

Beeld: Still 'By the Sea' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

CelebritiesBy the Sea (2015)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws