Dramathriller 'Rebel' van 'Bad Boys for Life'-regisseurs vanaf vandaag te zien

Dramathriller 'Rebel' van 'Bad Boys for Life'-regisseurs vanaf vandaag te zien

Rebel (2022), de nieuwste film van het Belgische regieduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, is vanaf vandaag in de bioscoop te zien. De indringende film gaat over een verscheurd gezin dat er alles aan doet om het jongste kind te beschermen.

Die beschermingsdrang komt niet uit het niets: het gezin heeft al behoorlijk wat doorgemaakt. Oudste broer Kamal vertrok uit België om in Syrië oorlogsslachtoffers te helpen, maar werd daar gedwongen om zich bij de militaire politie aan te sluiten en zit nu vast in Raqqa. Jongere broer Nassim is nog wel in Brussel, maar blijkt een makkelijke prooi voor radicale rekruteerders. Moeder Leila ziet hun lot met lede ogen aan en doet er alles aan om haar jongste kind te beschermen.

El Arbi en Fallah regisseerden Rebel niet alleen, ze schreven ook zelf het scenario voor hun film. Daarbij kregen ze hulp van Jan Van Dyck en Kevin Meul. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Aboubakr Bensaïhi, Lubna Azabal, Tara Abboud, Younes Bouab, Kamal Moummad en Amir El Arbi.

Rebel (2022)
7.8
Wanneer Kamal (Aboubakr Bensaihi) besluit zijn leven te beteren, verlaat hij België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen.

Rebel is nu overal in Nederland in de bioscoop te zien. Op deze pagina kun je zien waar en wanneer de film bij jou in de buurt draait. De volledige bioscoopagenda vind je hier.

Beeld: Still 'Rebel' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsRebel (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws