Charlize Theron vertelt over de oneerlijke behandeling van vrouwen bij actiefilms

Charlize Theron vertelt over de oneerlijke behandeling van vrouwen bij actiefilms
26 juli 2020 om 10:26

Tijdens Comic Con sprak Charlize Theron (Mad Max: Fury Road (2015), Atomic Blonde (2017) en The Old Guard (2020)) over hoe ze anders behandeld werd dan mannen bij het maken van actiefilms.

Theron keek terug op haar tijd bij The Italian Job (2003). Ze wilde zelf haar stunts doen net als de rest:

Het was een erg oneerlijk proces dat daarbij kwam kijken. Ik was de enige vrouw tussen een groepje mannen en ik herinner me nog duidelijk dat we het schema kregen tijdens de preproductie en dat ze mij zes weken meer autotraining lieten doen dan alle mannen.

Dat ze minder zou kunnen leren dan haar mannelijke tegenspelers in dezelfde tijd, stond haar tegen. Daarom besloot ze dat ze beter haar best zou doen dan de rest en dat lukte.

Ik maakte er een punt van om al die gasten eruit te rijden. Ik herinner me nog goed dat Mark Wahlberg, halverwege een van de trainingssessies, stopte en overgaf, omdat hij zo misselijk was van al het spinnen.

Ze kaart het aan omdat ze wil dat vrouwen dezelfde behandeling en waardige rollen krijgen. Dat heeft niet alleen te maken met haarzelf, maar ook met haar twee dochters: "Ik wil dat mijn twee jonge meisjes opgroeien en niet eens denken dat het raar is, of ongebruikelijk, ik wil dat dit normaal wordt".

Gelukkig zag ze bij Mad Max: Fury Road dat het anders kon. "De ervaring en wat er daarna gebeurde met de film, heeft echt het traject voor me veranderd." Die verbetering moet volgens Theron normaal worden en er moet druk uitgeoefend worden op de filmindustrie om dat voor elkaar te krijgen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Old Guard' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten