Nieuwe Disney-film blijkt een financiële flop: 'Zal in het rood eindigen'

Nieuwe Disney-film blijkt een financiële flop: 'Zal in het rood eindigen'

Over het algemeen is Disney vrij succesvol met hun magische animatiefilms. Deze keer, met Strange World (2022), valt dat helaas tegen. Het gloednieuwe avontuur weet bezoekers niet naar de bioscoop te trekken en lijkt een financiële flater te worden voor Disney.

Slecht openingsweekend

De animatiefilm leverde tijdens het Thanksgivingweekend in de VS zo'n 12 miljoen dollar op en nog zo'n 18 miljoen tijdens de week erna. Disney had echter verwacht dat Strange World richting de 30 tot 40 miljoen dollar op zou brengen in diezelfde tijdspanne. En dat waren al magere voorspellingen.

De kaartverkoop van Strange World is daarmee één van de slechtste openingsweekenden ooit (in normale tijden). Enkel tijdens de pandemie wist West Side Story (2021) het met 10,5 miljoen dollar nog slechter te doen. De pandemie is volgens mediabedrijf Comscore precies de reden dat nu ook Strange World nu tegenvalt.

Normaal gesproken is deze tijd van het jaar een Disney familiefilm de grote trekpleister. Het laat zien dat we nog steeds herstellen en ons aanpassen aan de beperkingen van de pandemie.

Paul Dergarabedian, Comscore-analist

Eindigt waarschijnlijk in het rood

Of Disney het budget van 180 miljoen dollar weet terug te verdienen, zal moeten blijken. Anders eindigt Strange World voor de studio als een verlies. Volgens David A. Gross van filmadviesbureau Franchise Entertainment Research is dit onvermijdelijk: "Met een kostprijs van 180 miljoen dollar, plus marketingkosten, zal de film in het rood eindigen, zelfs met goede neveninkomsten."

Strange World (2022)
5.6
'Strange World' introduceert een legendarische familie van ontdekkingsreizigers: de familie Clade. Ze proberen een weg te vinden in een onbekende, mysterieuze wereld waar gevaar op de loer.

Binnenkort op Disney+

Strange World draait nu in de bioscoop. Binnenkort zal de animatiefilm met Jake Gyllenhaal tevens op Disney+ verschijnen. Hier is echter nog geen releasedatum van bekend. Op de hoogte blijven? Maak een account aan op onze website, zet Strange World in je watchlist en blijf zo automatisch op de hoogte van een releasedatum.

Afbeelding via The Walt Disney Company
Afbeelding via The Walt Disney Company
Beeld: Still 'Strange World' via The Walt Disney Company
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsStrange World (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws