Charlize Theron vergelijkt coronapandemie met 'Mad Max: Fury Road'

Charlize Theron vergelijkt coronapandemie met 'Mad Max: Fury Road'
4 augustus 2020 om 15:34

Tijdens een drive-inscreening van Mad Max: Fury Road (2015) voor het goede doel vergelijkt actrice Charlize Theron de wereld uit de post-apocalystische film met de huidige coronacrisis.

Op het evenement werd gasten verplicht mondkapjes te dragen en bezoekers mochten de auto niet verlaten. Dit aanzicht deed de actrice erg veel denken aan de setting in Mad Max: Fury Road:

We zijn hetzelfde gekleed als Tom Hardy in de film. We dragen 'muilkorfen' om onszelf te beschermen.

Mad Max: Fury Road (2015)
8.1
Achtervolgd door zijn turbulente verleden, is Mad Max (Tom Hardy) ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert.

Theron ziet het post-apocalyptische verhaal als een waarschuwing. Als we niet goed voor elkaar zorgen in situaties als deze, is er een kans dat onze toekomst er net zo sober uitziet als de stoffige wereld in de film, aldus de actrice:

Ik heb altijd al gevonden dat dit verhaal een waarschuwend element met zich meedraagt. Het voelt zo dreigend. Het verhaal van een zoektocht naar je gemeenschap en waar je thuishoort raakt mij erg. We moeten beter doen. We moeten beter voor elkaar zorgen.

Theron speelde Furiosa in de film, een keiharde krijger die een groep vrouwen redt van de tiran Joe (Hugh Keays-Byrne). Furiosa wordt vaak beschouwd als één van de beste actieheldinnen aller tijden. Voor Theron is het één van haar belangrijkste rollen ooit, zo verklaarde ze eerder.

Bekijk hier de trailer van Mad Max: Fury Road:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Mad Max: Fury Road' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Algemeen CelebritiesMad Max: Fury Road (2015)

Lees ook: AVROTROS onthult eerste trailer nieuwe Nederlandse dramaserie 'Commando's'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten