Netflix cast Daniel Kaluuya voor de hoofdrol in 'The Upper World'

Netflix cast Daniel Kaluuya voor de hoofdrol in 'The Upper World'
14 augustus 2020 om 08:29

Niemand minder dan Daniel Kaluuya, de acteur die wereldberoemd werd mede door zijn rol in Get Out (2017), werkt voor zijn volgende film samen met Netflix. Kaluuya produceert en speelt de hoofdrol in de nieuwe Original-film The Upper World.

Kaluuya speelt Esso, een jongen die in een dodelijke vete terechtkomt en ineens ontdekt dat hij een bijzondere kracht bezit: Hij heeft toegang tot een wereld waarin hij het verleden én de toekomst kan zien. In 2035 is Rhia onderweg naar training als ze een mysterieuze vreemdeling ontmoet die haar hulp nodig heeft om een probleem van 15 jaar geleden op te lossen.

De acteur is wel bekend met bovennatuurlijke elementen in zijn films, zo speelde hij eerder in de superheldenfilm Black Panther (2018). Daarnaast was Kaluuya te zien in Kick-Ass 2 (2013), Sicario (2015), Widows (2018) en Queen & Slim (2019), die sinds deze week te bekijken is op Amazon Prime Video.

Kaluuya werd genomineerd voor een Oscar voor zijn optreden in Get Out. Onlangs was hij te zien in de nieuwe trailer van Judas and the Black Messiah (2021), deze zie je hier:

The Upper World is gebaseerd op het gelijknamige boek van Femi Fadugba. Het is zijn debuutroman en de auteur hoopt in 2021 en 2022 twee vervolgen op het verhaal uit te brengen. De kans is dus aanwezig dat Netflix er uiteindelijk een trilogie van maakt.

Wanneer de opnames starten van de nieuwe Netflix-thriller en wanneer deze te zien zal zijn, is nog niet bekend. Voor die tijd zie je hier welke nieuwe films en series op Netflix verschijnen.

The Upper World
Esso (Daniel Kaluuya) is een jongen die in een dodelijke vete terechtkomt en ineens ontdekt dat hij een bijzondere kracht bezit:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Get Out' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Video on demand Netflix

Lees ook: Ryan Reynolds lanceert eigen streamingdienst: MintMobile+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten