Opnames nieuwe 'Kameleon'-film gestart

Opnames nieuwe 'Kameleon'-film gestart
14 augustus 2020 om 13:41

Vijftien jaar na de release van Kameleon 2 (2005) gaat regisseur Steven de Jong nu aan de slag met een nieuw vervolg in de reeks. Dit keer maken de broers Koen en Jos van der Donk plaats voor een nieuwe tweeling.

Al in de zomer van 2021 wordt het nieuwe vervolg in de bioscopen verwacht. Eerder deze week startte de opnames, uiteraard in Friesland. Sens en Imme Gerritsen zijn de gelukkige broers die in de huid mogen kruipen van de gebroeders Klinkhamer. De film draait wederom om hen, maar nu mogen ze niet met de Kameleon varen omdat deze diesel verbruikt en dat verboden is. De film gaat dus volop mee met de tijd.

De nieuwe film wordt de derde film in de reeks die ooit begon met De schippers van de Kameleon (2003). In 2003 was dit zelfs de best bezochte Nederlandse speelfilm. De Friese broers Hielke en Sietse kregen een boot van hun vader waar ze vervolgens de grootste avonturen mee beleefden.

Bekijk hier de trailer van De schippers van de Kameleon:

Naast een nieuwe tweeling zijn veel oude bekenden te zien. Michiel Kerbosch keert terug als politieagent Zwart en Cas Jansen is zoals van ouds te zien als boerenknecht Gerben. De Jong kruipt wederom in de huid van vader Heit Klinkhamer.

De films over de schippers van de Kameleon zijn gebaseerd op de boeken van Hotze de Roos. In 2018 maakte regisseur De Jong ook een serie over Hielke en Sietse Klinkhamer voor de NPO: De Kameleon.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Kameleon 2' via NFF
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen FilmsDe schippers van de Kameleon (2003)Kameleon 2 (2005)

Lees ook: Robert De Niro en Uma Thurman te zien in eerste trailer 'War with Grandpa'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten