Critici enthousiast over nieuwe WOII-film op Netflix: 'Niet slecht'

Critici enthousiast over nieuwe WOII-film op Netflix: 'Niet slecht'

Een bloederige strijd ontvouwt zich in Blood & Gold (2023), een gloednieuwe WOII-film op Netflix. De oorlogsfilm trekt gelijk veel bekijks op Netflix en weet ook critici te overtuigen.

'Goed tempo'

Hoewel Netflix wellicht een andere toon hoopte aan te slaan, wordt de film bestempeld als 'vermakelijk' en schrijft Leslie Felperin van The Guardian lovend over het goede tempo van de film. "Geen slechte keuze."

Het is voorspelbaar maar strak geënsceneerd en goed qua tempo, en als je door Netflix scrolt op zoek naar iets fris, is het geen slechte keuze voor entertainment waarbij je even je hersenen uit kunt schakelen.

Leslie Felperin, The Guardian

Als je van Tarantino's films houdt, zul je veel vinden dat je leuk vindt in deze film met een hoog tempo.

Jo Berry, digitalspy.com

Over het algemeen is Blood & Gold een indrukwekkende en plezierige toevoeging aan de groeiende lijst met variaties op de klassieke western. Bloederig, maar niet grotesk. Methodisch, maar nooit saai. Dit is tot nu toe mijn favoriete Netflix-film van 2023 en ik hoop dat hij genoeg aantrekkingskracht heeft op het Amerikaanse publiek.

Andrew Morgan, What's On Netflix
Blood & Gold (2023)
6.5
Kijk op Netflix • In de nadagen van WOII raakt een Duitse deserteur die zo snel mogelijk wil terugkeren naar huis verwikkeld in een strijd tegen SS-troepen die op zoek zijn naar verborgen goud.

Nazi-deserteur

De gloednieuwe oorlogsfilm speelt zich af in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van de Duitse deserteur Heinrich (Robert Maaser), de jonge en moedige boerin Elsa (Marie Hacke) en een heleboel nazi's. Op weg naar huis van het front naar zijn dochter, komt Heinrich in de klauwen van een plunderende SS-troep.

Hun leider (Alexander Scheer) laat hem hangen in een boom. Maar hij wordt op het nippertje gered door Elsa, die hem op haar boerderij verbergt. Ondertussen is de SS op zoek naar een Joodse schat die in een nabijgelegen dorp verborgen ligt, maar stuit daarbij op verbitterd verzet van de uitgeputte dorpelingen, die de schat voor zichzelf willen houden. Al snel worden Heinrich en Elsa ongewild meegesleept in deze actievolle jacht op het goud, met als hoogtepunt een bloedige confrontatie in de dorpskerk.

Beeld: Still 'Blood & Gold' via Reiner Bajo / Netflix 2023

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsBlood & Gold (2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws