Abonnees staan achter Netflix en extra kosten voor delen account: 'Niet meer dan normaal'

Abonnees staan achter Netflix en extra kosten voor delen account: 'Niet meer dan normaal'

Het zat er langer aan te komen: Netflix is nu ook in Nederland echt begonnen met het tegengaan van het te pas en te onpas delen van accounts. Hoewel vele gebruikers het niet eens zijn met de extra maandelijkse kosten waar ze nu mee geconfronteerd worden, zijn er ook genoeg abonnees die Netflix steunen in het besluit.

'Lange tijd een loophole'

Op Twitter laten abonnees weten het niet raar te vinden dat Netflix deze keuze maakt. Het was tenslotte volgens de voorwaarden al die tijd al niet de bedoeling om je account buitenshuis te delen, klinkt het. "Een Netflix-account buiten een huishouden delen is lange tijd een loophole geweest die helemaal niet had moeten kunnen. Veel profijt van gehad en nu is dat helaas voorbij. Dat lijkt me niet een hele rare take."

Vergelijken met de sportschool

Gebruikers die Netflix steunen, vergelijken het met de sportschool: "Je laat toch ook geen 8 vrienden naar binnen op je sportschoolpas?" Daarom vinden ze het niet meer dan normaal dat Netflix nu optreedt tegen het delen.

Extra kosten voor extra gebruikers

Gebruikers binnen je huishouden zijn volgens Netflix mensen die op hetzelfde adres wonen. Dit kan de streamingdienst namelijk zien aan de hand van het IP-adres. Een gebruiker op een ander woonadres heeft tevens een ander IP-adres en zal 3,99 euro extra kosten voor de hoofd-abonnee. Een uitwondende zoon of dochter, ondanks dat hij of zij onderdeel is van je gezin, behoort dus niet tot jouw huishouden en wordt door Netflix gezien als extra gebruiker. Om je account buitenshuis te kunnen delen, moet je een extra gebruiker toevoegen aan je account. Hoe je dat doet, lees je hier.

Beeld: Via depositphotos

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws