Apple koopt rechten van Todd Haynes documentaire 'The Velvet Underground'

Apple koopt rechten van Todd Haynes documentaire 'The Velvet Underground'

Apple heeft de rechten van de nieuwe documentaire The Velvet Underground (2021) gekocht. De film wordt geregisseerd door Todd Haynes en geproduceerd door Polygram Entertainment.

The Velvet Underground, met Lou Reed aan het roer, creëerde halverwege de jaren '60 een nieuw geluid dat de muziekwereld op zijn kop zette. Ze werden geroemd om hun veelzijdigheid: de muziek was literair maar realistisch, met elementen van hoge cultuur én van de straat. Het maakte The Velvet Underground tot een van de meest geliefde rock 'n' roll bands ooit. In zijn documentaire laat Haynes (Far from Heaven (2002), Carol (2015)) zien hoe dit allemaal tot stand kwam.

The Velvet Underground (2021)
7.4
De documentaire 'The Velvet Underground' verkent de verschillende verhalen die samenkwamen om de personen van een van de meest invloedrijke bands samen te brengen.

In een interview met Rajenda Roy van het MoMa vertelde de filmmaker dat hij het artistieke milieu waarbinnen de band gevormd werd goed onder de loep wil nemen.

We verdiepen ons met behulp van archieven echt in de taal, de gebruiken en de ongelofelijke uitbundigheid van de avant-gardistische cinema van de jaren '60 die deze cultuur omringden en ervaringen van alle artiesten in verschillende disciplines beïnvloedden. Hoe ontstond The Velvet Underground, en wat voor betekenis kreeg hun muziek?

Het hele interview met Todd Haynes over de film en zijn andere recente projecten is hier terug te zien:

The Velvet Underground zal te zien zijn op AppleTV+. Wanneer de film verschijnt is nog niet bekend.

Beeld: Poster 'The Velvet Underground' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Apple TV+The Velvet Underground (2021)

Meer video on demand

Meer video on demand

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws