Lachen, gieren, brullen: dit zijn de 10 grappigste komedies op Netflix

Lachen, gieren, brullen: dit zijn de 10 grappigste komedies op Netflix
29 oktober 2020 om 18:34

Nu het bijna Halloween is en je bijna niet om de enge films heenkunt, is het ook fijn om een luchtige en vooral grappige tegenhanger klaar te hebben staan voor na die ene horrorfilm. Speciaal daarom maken we vandaag een selectie van de grappigste komedies op Netflix die je alle narigheid in de wereld meteen doen laten vergeten. In de lijst hieronder vind je de grappigste komedies die nu op Netflix staan.

10. Dolemite Is My Name

Dolemite Is My Name (2019)
7.3
'Dolemite Is My Name' is het verhaal over Rudy Ray Moore, een pionier op het gebied van komedie en rap die critici het zwijgen oplegde toen zijn hilarische, obscene alter ego Dolemite met zijn kungfu-vechtkunsten een Blaxploitation-fenomeen in de jaren 70 werd.

Eddie Murphy kruipt in deze biografische komedie in de huid van Rudy Ray Moore, een medewerker van een platenwinkel die wil doorbreken als zanger. Helaas wil niemand zijn plaatjes draaien, en ook als komiek komt hij maar niet aan de bak. Als hij zich op dag besluit te verkleden als de pooier Dolemite, valt zijn act ineens in de smaak bij het publiek. Samen met zijn vrienden besluit Rudy een comedy-album op te nemen.

Bekijk hier de trailer van Dolemite Is My Name:

9. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020)
6.5
Lars en Sigrit zijn een ambitieus muzikaal duo uit IJsland. Wanneer ze de kans krijgen om hun land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, hebben ze eindelijk de mogelijkheid om te bewijzen dat alle dromen het waard zijn om voor te vechten.

In de muzikale komedie komen Lars (Will Ferrell) en Sigrit (Rachel McAdams) uit voor IJsland met hun band Fire Saga. De twee zijn niet bepaald de slimste ter wereld, maar proberen desondanks alle tegenslagen het beste van de wedstrijd te maken. In de Eurovision-film komen een aantal winnaars van het mukizale zangfestijn voorbij, waaronder Netta (2018), Salvador Sobral (2017), Jamala (2016) en Conchita Wurst (2014).

Bekijk hier de trailer van Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga:

8. The Big Lebowski

The Big Lebowski (1998)
8.1
Jeff Lebowski, bijgenaamd The Dude, krijgt bezoek van twee boze gangsters die beweren dat zijn vriendin geld schuldig is aan hun baas en zijn tapijt onder plassen.

Wanneer 'the dude' Lebowski wordt verward met een miljonair Lebowski, plassen twee schurken op zijn tapijt om hem te dwingen een schuld te betalen waar hij niets van afweet. Terwijl hij een nieuw tapijt probeert te verhalen bij zijn rijke naamgenoot, accepteert hij een eenmalige baan met een hoge uitbetaling. De komedieklassieker staat met zijn hoge score op plaats 27 in onze Top 100 beste komedies ooit.

Bekijk hier de trailer van The Big Lebowski:

7. Yes Man

Yes Man (2008)
6.8
Carl Allens standaardantwoord is ‘nee’, totdat hij zich inschrijft bij een zelfhelp-programma dat zich op de doelstelling richt ‘ja’ te zeggen tegen alles en iedereen.

Carl (Jim Carrey) zegt het liefst nee tegen alles en leidt hierdoor een vrij eenzaam bestaan, precies zoals hij het lijkt te willen. Toch schrijft hij zich in bij een zelfhelp-programma dat mensen leert om op alles ja te zeggen. Carl is helemaal om en stemt met alles in dat hem wordt voorgesteld. Naast de positieve dingen die hem dit opbrengt in zijn leven, wordt de 'ja'-mentaliteit hem af en toe iets te veel.

Bekijk hier de trailer van Yes Man:

6. Scott Pilgrim vs. the World

Scott Pilgrim vs. the World (2010)
7.5
Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak uit Toronto, waar hij samenwoont met zijn beste vriend, de homo Wallace Wells.

Scott Pilgrim (Michael Cera) speelt in de band 'Sex Bob-Omb' die streeft naar succes. Hij gaat uit met Knives Chau (Ellen Wong), een vijf jaar jonger meisje van de middelbare school. Maar als Scott voor Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead) valt, heeft hij moeite om het uit te maken met Knives en moet hij, alsof het de normaalste zaak van de wereld is, de 7 kwaadaardige exen van Ramona verslaan om haar voor zich te winnen.

Bekijk hier de trailer van Scott Pilgrim vs. the World:

5. The Other Guys

The Other Guys (2010)
6.6
De New Yorkse rechercheurs Gamble en Hoitz slijten hun dagen achter hun bureaus. Ze hebben een hekel aan elkaar en moeten het saaie kantoorwerk opknappen voor de twee populairste agenten van het korps.

Na de dood van twee ervaren topagenten, moeten de minder bekwame agenten Allen (Will Ferrell) en Terry (Mark Wahlberg) proberen hun plaats in te nemen. Terwijl ze proberen met elkaar om te gaan, stuiten ze op een overtreding van een steigervergunning die verandert in een enorme zaak. Zijn de twee opgewassen tegen de criminaliteit in New York?

Bekijk hier de trailer van The Other Guys:

4. Hot Fuzz

Hot Fuzz (2007)
7.8
Nicholas Angel (Simonn Pegg) is een topper binnen de Londense politie. Door omstandigheden wordt hij overgeplaatst naar het slaperige plaatsje Sandford.

De Londense agent Nicholas Angel (Simon Pegg) is goed. Te goed. En om te voorkomen dat de rest van zijn team er slecht uitziet, wordt hij overgeplaatst naar de rustige stad Sandford. Hij wordt gekoppeld aan Danny Butterman (Nick Frost). Het is stil in het rustige landelijke stadje, totdat twee acteurs onthoofd worden gevonden. Het lijkt een ongeluk, maar Angel denkt dat er meer achter zit, zeker als er steeds meer mensen dood opduiken.

Bekijk hier de trailer van Hot Fuzz:

3. Mr. Bean's Holiday

Mr. Bean's Holiday (2007)
6.4
Mr. Bean is onderweg naar Frankrijk voor een eenvoudige zonvakantie. De reis naar de Franse kust verloopt echter niet zo vlot als gewenst.

Tot zijn grote vreugde wint de onhandige Mr. Bean een reis naar Zuid-Frankrijk aan de pittoreske Franse Rivièra. De sympathieke Londenaar vertrekt direct voor een ontspannende vakantie aan de zonnige stranden van Cannes, uitgerust met een gloednieuwe videocamera; het duurt echter niet lang voordat de zonvakantie van Mr. Bean volledig in het water loopt. Overal waar hij komt, krijgt hij te maken met ongelukjes en toevalligheden…

Bekijk hier de trailer van Mr. Bean's Holiday:

2. Pineapple Express

Pineapple Express (2008)
6.9
Dale Denton (Seth Rogen) is drugsverslaafd en koopt zijn drugs bij dealer Saul Silver (James Franco). Als Dale getuige is van een moord, die wordt gepleegd door een gewetenloze politieagent en de gevaarlijkste drugsbaron van de stad, raakt hij in paniek.

In deze lijst kan Pineapple Express natuurlijk niet ontbreken. De luie Dale Denton (Seth Rogen) zoekt zijn dealer Saul Silver (James Franco) op om wiet te kopen, in het bijzonder een zeldzame nieuwe soort genaamd Pineapple Express. Maar als Dale de enige getuige wordt van een moord door een gewetenloze agent en de gevaarlijkste drugsbaron van de stad, raakt hij in paniek en dumpt hij zijn Pineapple Express op de plaats delict… Hoewel er al veel wordt gespeculeerd over een vervolg, laat Rogen weten dat Sony voor nu niet is geïnteresseerd in een Pineapple Express 2.

Bekijk hier de trailer van Pineapple Express:

1. Monty Python and the Holy Grail

Monty Python and the Holy Grail (1975)
8.2
Koning Arthur gaat met zijn trouwe kokosnotenklapper Patsy op zoek naar ridders die de Ronde Tafel waardig zijn.

Op zoek naar moedige en trouwe aanhangers om zich bij de Ridders van de Ronde Tafel aan te sluiten, rijdt de legendarische Britse leider, koning Arthur van Camelot, rond op het Britse platteland boven op zijn edele paard. Het duurt niet lang voordat een handvol goede mannen zijn oproep beantwoorden; en Sir Launcelot, Sir Bedevere en Sir Galahad sluiten zich bij de koning aan, maar ook de minder dappere Sir Robin. Als God verschijnt voor Arthur en zijn gevolg, moeten ze op zoek naar Heilige Graal. Maar zijn de ridders van koning Arthur wel opgewassen tegen deze zware taak? De hilarische film staat met zijn hoge score op plaats 21 in onze Top 100 best komedies ooit.

Bekijk hier de trailer van Monty Python and the Holy Grail:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste komediefilms op Netflix via: Beste komedies op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Mr. Bean's Holiday' via TMDb

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree