Anya Taylor-Joy mogelijk hoofdrol in 'Mad Max: Fury Road'-spin-off van George Miller

Anya Taylor-Joy mogelijk hoofdrol in 'Mad Max: Fury Road'-spin-off van George Miller
27 maart 2020 om 09:51

Regisseur George Miller heeft al langer zijn zinnen gezet op een vervolg op het mega-succes van Mad Max: Fury Road (2015). Hij lijkt nu actief bezig te zijn met het voorbereiden van een heuse spin-off gebaseerd op het personage Furiosa.

Volgens Variety is Miller in contact met Anya Taylor-Joy voor de hoofdrol van dit project. Taylor-Joy speelde eerder Casey Cooke in Split (2016) en Glass (2019), Gina Grey in Peaky Blinders (2013– ) en heeft de hoofdrol in Emma (2020), die nu in de bioscoop zou draaien als deze open waren geweest. Ook is ze een van de Mutants in de nieuwe Marvel-film The New Mutants (2020), die (hopelijk) later dit jaar uitkomt.

In Mad Max: Fury Road speelde Charlize Theron de rol van Furiosa, de held die de vijf vrouwen probeert te redden en zo Max (Tom Hardy) tegenkomt. Deze spin-off zal hoogstwaarschijnlijk het achtergrondverhaal van Furiosa oppakken. Hoe is zij de sterke vrouw geworden die wij allemaal kennen? De film zal dus een prequel worden.

De casting van Taylor-Joy is nog niet officieel, maar Miller heeft haar auditie laten doen via Skype. De regisseur hoopt in 2021 te kunnen beginnen met filmen. Zijn huidige project, Three Thousand Years of Longing (2020), ligt nu stil vanwege het coronavirus. Of deze vertraging enige impact heeft op zijn plannen voor de Mad Max-prequel is niet bekend.

Mad Max: Fury Road won maar liefst zes Oscars en staat wereldwijd bekend als een van de beste films van de afgelopen 10 jaar.

Beeld: Still uit 'Emma' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

Films Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten