Helena Bonham Carter over 'The Crown': 'We hebben een morele verantwoordelijkheid'

Helena Bonham Carter over 'The Crown': 'We hebben een morele verantwoordelijkheid'
1 december 2020 om 13:17

Nadat ophef ontstond over het vierde seizoen van The Crown (2016– ), mengt nu ook Helena Bonham Carter zich in de discussie. Volgens de actrice is het belangrijk om kijkers bewust te maken van het feit dat ze kijken naar een dramaserie.

Tijdens een officiële podcast van de Netflix-serie laat de actrice, die prinses Margaret speelt in de populaire serie, zich uit over het onderwerp. Het is volgens Carter vooral belangrijk dat er een duidelijke lijn wordt getrokken tussen "onze versie", oftewel The Crown, en "de versie".

Het is gedramatiseerd. Ik denk dat we een morele verantwoordelijkheid hebben om te zeggen: 'Wacht even, dit is niet … het is geen drama-doc, we maken een drama.' Het zijn dus twee verschillende dingen.

Carter is het dus eens met de Britse minister van Cultuur Oliver Dowden dat de producenten van de serie duidelijk moeten maken aan de kijkers dat The Crown een fictieve dramaserie is. Dowden diende eerder deze week een verzoek in bij Netflix om een waarschuwing voor de afleveringen te plaatsen.

Het zou The Crown enorm helpen als het aan het begin van elke aflevering verklaarde dat, 'Dit is niet waar, maar is gebaseerd op een aantal echte gebeurtenissen'. Want dan zou iedereen begrijpen dat het drama is omwille van het drama.

Netflix heeft nog niet gereageerd op het verzoek. Het is daarom nog onbekend of de streamingdienst daadwerkelijk een dergelijke waarschuwing zal plaatsen bij de serie. Wél geeft Netflix al een waarschuwing over de scènes in The Crown waarbij prinses Diana (Emma Corrin) worstelt met haar eetstoornis.

The Crown (2016– )
8.7
'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.

Beeld: Still 'The Crown' via Netflix/Des Willie
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixThe Crown (2016– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws