De diamant van dit seizoen: 'Bridgerton' is de grootste Netlix-serie aller tijden

De diamant van dit seizoen: 'Bridgerton' is de grootste Netlix-serie aller tijden
28 januari 2021 om 09:43

Bridgerton (2020– ) is de allergrootste Netflix-serie ooit. Het is het meest bekeken debuut sinds de geschiedenis van het streamingsplatform, schrijven Netflix en Shondaland op Instagram. De show staat wereldwijd vrijwel overal in de top 10.

De diamant van kijkseizoen 2020-2021, zo zou koningin Charlotte de serie ongetwijfeld noemen. Uit interne cijfers van Netflix blijkt dat er nog nooit een serie zo vaak is bekeken in de eerste 28 dagen na verschijning. Bridgerton bereikte meer dan 80 miljoen huishoudens wereldwijd.

Over het succes van de serie zegt Netflix:

De show heeft de top 10 gehaald in ieder land waar we bekeken worden, behalve in Japan. In 83 landen stond de serie een tijd lang op nummer 1. Het succes van de serie zorgde er ook voor dat de boeken, 18 jaar nadat ze gepubliceerd zijn, nu opnieuw in de bestsellerlijst van The New York Times staan.

Ook in Nederland zijn veel mensen na de serie aan het lezen geslagen. De boeken waren in de eerste weken op veel plekken uitverkocht door de plotseling hoge vraag. Ook de luisterboeken worden gretig beluisterd.

Netflix kondigde vorige week aan dat er een tweede seizoen van de succesvolle serie zal volgen. De productie van seizoen 2 van Bridgerton gaat dit voorjaar van start. Ben je, net als wij, razend benieuwd naar hoe het verhaal van de Bridgertons verdergaat? Lees alles over het tweede seizoen hier.

Bridgerton (2020– )
7.3
De serie 'Bridgerton' is gebaseerd op de populaire boekenreeks en volgt de acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton op hun zoektocht naar liefde.

Het eerste seizoen van Bridgerton is nu te zien op Netflix.

Beeld: Still 'Bridgerton' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixBridgerton (2020– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws