Nieuw op Amazon Prime Video: familiefilm 'Charlie and the Chocolate Factory'

Nieuw op Amazon Prime Video: familiefilm 'Charlie and the Chocolate Factory'

Familiefilm Charlie and the Chocolate Factory (2005) van Tim Burton is vanaf vandaag te zien op Amazon Prime Video. In de film, die gebaseerd is op het beroemde boek van Roald Dahl, vertolkt Johnny Depp de rol van de excentrieke Willy Wonka.

De film gaat over Charlie, Sjakie in de Nederlandse vertaling. Hij woont samen met zijn moeder en opa's en oma's in een klein, vervallen huisje in de buurt van een gigantische en mysterieuze chocoladefabriek. Ze zijn arm, maar samen redt de familie het net. Als op een dag opeens de deuren van de chocoladefabriek open gaan voor een beperkt publiek en er een grote prijs uitgeloofd wordt, begint Charlie te dromen. Wat als hij zo'n exclusief kaartje zou krijgen? Dan zou zijn familie nooit meer honger hebben!

Wonder boven wonder krijgt hij een gouden wikkel in handen, en samen met zijn opa vertrekt hij naar de chocoladefabriek van de vreemde maar legendarische Willy Wonka. Er is al vijftien jaar niemand in de fabriek binnen geweest, en als ze de drempel overstappen komen ze terecht in een verbijsterende en buitengewone wereld. Maar ook een gevaarlijke wereld…

De rol van Charlie, of Sjakie, wordt vertolkt door Freddie Highmore, en David Kelly speelt zijn opa. Ook Noah Taylor, Christopher Lee en Helena Bonham Carter hebben een rol in de film.

De film werd onder fans van de eerste film, Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971), niet heel positief ontvangen. De eerste film zou het boek veel beter (en een tikkeltje gruwelijker) tot zijn recht laten komen. Fans van Tim Burton zweren echter bij de film uit 2005.

Vorige week werd bekend dat er een prequel-film over het leven van Willy Wonka in de maak is. De film zal Wonka (2023) heten en gaat over hoe de jonge Willy de Oempa Loempa's voor het eerst ontmoette. De film zal vanaf 17 maart 2023 in de bioscoop te zien zijn.

Charlie and the Chocolate Factory (2005)
6.7
Sjakie komt uit een arm gezin en leeft in de schaduw van de legendarische chocolatier Willie Wonka (Johnny Depp) met zijn mysterieuze chocoladefabriek.

Charlie and the Chocolate Factory is nu te zien op Amazon Prime Video. Heb je geen Prime Video abonnement? De film is ook te zien via Netflix en Pathé Thuis.

Beeld: Still 'Charlie and the Chocolate Factory' via TMDb
Tekst: Amazon Prime Video

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Amazon Prime VideoCharlie and the Chocolate Factory (2005)

Meer Amazon Prime Video

Meer Amazon Prime Video

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws