Klaar met 'Fate: The Winx Saga'? Bekijk dan deze 5 magische series op Netflix

Klaar met 'Fate: The Winx Saga'? Bekijk dan deze 5 magische series op Netflix
23 februari 2021 om 07:39

Heb jij ook zo genoten van de Original-serie Fate: The Winx Saga (2020– ) op Netflix en ben je nu op zoek naar iets vergelijkbaars? Hoewel Netflix de serie inmiddels met een tweede seizoen heeft verlengd, duurt het nog wel even voordat deze in première gaat. Met onze serietips zit je gelukkig binnen no time volledig in een nieuw verhaal. In de lijst hieronder vind je 5 magische series die nu op Netflix staan en perfect zijn voor fans van Fate: The Winx Saga.

Handige pagina's:

5 Cursed

Cursed (2020– )
5.8
'Cursed' is een nieuwe bewerking van de legende van koning Arthur die wordt verteld vanuit het perspectief van Nimue (Katherine Langford).

Net als Fate: The Winx Saga bevat deze Netflix-serie tevens een koppige en vastberaden heldin met een lot dat groter is dan het leven. Cursed hertelt de legende van Excalibur vanuit het perspectief van Nimue, een jonge vrouw die voorbestemd is om de Vrouwe van het Meer te worden. Maar voordat ze deze rol op zich kan nemen, is zij een tiener die in haar dorp wordt verstoten vanwege een "vloek" die zij volgens hen draagt.

Bekijk hier de trailer van Cursed:

4 The Order

The Order (2019–2020)
6.8
Als eerstejaarsstudent Jack Morton zich aansluit bij een geheim genootschap, belandt hij in een duistere onderwereld waar weerwolven vechten tegen zwarte magiërs.

Net als Fate: The Winx Saga speelt deze magische serie zich af op een school. Jack Morton (Jake Manley) is een eerstejaars aan de Belgrave University. Hij voegt zich hier bij een geheim genootschap en start met het beoefenen van magie. Hoe meer hij betrokken raakt bij de organisatie, hoe meer duistere geheimen hij ontdekt.

Bekijk hier de trailer van The Order:

3 Ragnarok

Ragnarok (2020– )
7.5
'Ragnarok' speelt zich af in een klein fictief plaatsje, waar onder andere een groep jongeren woont. Opeens gaat alles goed fout in het dorp.

In Ragnarok staan de inwoners van Edda centraal, een fictief klein stadje in Noowegen. Het speelt in op de Noorse mythologie waarbij sommigen geloven dat ze op weg zijn naar een Ragnarok, tenzij iemand anders ingrijpt. Net als in Fate: The Winx Saga moet een tiener zijn nieuwe krachten leren te beheersen en start hij een nieuw en onverwachts hoofstuk in zijn leven. Afgelopen september startte de cast met de opnames van seizoen 2. Dit nieuwe seizoen wordt ergens later dit jaar verwacht.

Bekijk hier de trailer van Ragnarok:

2 The Vampire Diaries

In plaats van een meisje die van de menselijke wereld naar een bovennatuurlijke wereld gaat in Fate: The Winx Saga, proberen twee vampierenbroers in The Vampire Diaries juist bij de normale tieners te horen. De middelbare scholier Elena Gilbert komt dankzij haar relatie met Stefan Salvatore en zijn broer Damon terecht in een wereld vol vampieren, heksen en weerwolven.

Bekijk hier de trailer van The Vampire Diaries:

1 Chilling Adventures of Sabrina

Chilling Adventures of Sabrina (2018–2020)
7.5
Tienerheks Sabrina moet kiezen tussen de hekswereld van haar familie en de menselijke wereld van haar vrienden en ondertussen gaat ze de strijd aan met het kwaad dat haar vrienden en haar familie in gevaar brengt...

Voor iedereen die geen genoeg krijgt van hoofdrolspeelster Abigail Cowen, die Bloom speelt in Fate: The Winx Saga, kan terecht bij Chilling Adventures of Sabrina. Hier speelt Cowen namelijk een heks genaamd Dorcas. De magische serie volgt de ongemakkelijke bewandeling van de tienerheks tussen de menselijke en de magische wereld. Op haar zestiende verjaardag wordt Sabrina geacht haar trouw aan Satan te beloven in een duistere doop (zoals een traditie is onder heksachtigen), naar de Academie voor ongeziene kunsten te gaan en haar menselijke leven achter zich te laten.

Bekijk hier de trailer van Chilling Adventures of Sabrina:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix of Beste dramaseries op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Fate: The Winx Club Saga' via Netflix / Jonathan Hession

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsFate: The Winx Saga (2020– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws