Animatiefilm van 'The Great Gatsby' in de maak

Animatiefilm van 'The Great Gatsby' in de maak
23 februari 2021 om 09:23

Er komt een nieuwe adaptatie van F. Scott Fitzgeralds klassieker The Great Gatsby. De film wordt geregisseerd door William Joyce en geschreven door Brian Selznick.

Joyce won een Oscar voor zijn korte animatiefilm The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore en zegt erg enthousiast te zijn over de kans, want "Gatsby blijft lezers betoveren zoals geen ander Amerikaans boek." Hij denkt daarnaast dat animatie ervoor zal zorgen dat het origineel meer recht zal worden gedaan.

Veel van de kracht van Gatsby komt van de betovering van Fitzgeralds proza. Hij heeft een levendig droomlandschap gecreëerd dat filmmakers ontglipt sinds het tijdperk van de stille film. De vorige filmversies werden beperkt door de live-action, maar innovatieve animaties kunnen eindelijk de ongrijpbare kwaliteit van de roman realiseren.

Selznick heeft ook een connectie met het medium van de animatiefilm, want hij schreef én illustreerde onder andere The Invention of Hugo Cabret, waarop Hugo van Martin Scorsese is gebaseerd, en Wonderstruck, wat verfilmd werd door Todd Haynes.

Fitzgeralds roman is al sinds 1926 naar het grote doek gebracht. In 1974 kwam een versie uit met Robert Redford en Mia Farrow. In 2016 kwam Baz Luhrman met een extravagante versie waarin Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan en Tobey Maguire hoofdrollen speelden. Ook wordt er op dit moment aan een andere adaptatie gewerkt door Vikings-maker Michael Hirst.

Wanneer de nieuwe versie moet verschijnen is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen Films

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws