Alweer halverwege: dit zijn de 5 beste Netflix Original-films van 2021 tot nu toe

Alweer halverwege: dit zijn de 5 beste Netflix Original-films van 2021 tot nu toe
10 juni 2021 om 18:18

Het is juni, wat betekent dat we alweer halverwege 2021 zijn. De afgelopen zes maanden bracht Netflix flink wat Originals uit, de één net wat beter dan de ander. Gelukkig zaten er al flink wat pareltjes tussen. In de lijst hieronder vind je de vijf beste Netflix Original-films van 2021 tot nu toe.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 Malcolm & Marie

Malcolm & Marie (2021)
6.7

Malcolm & Marie (2021)

drama • Sam Levinson
Met John David Washington en Zendaya
Malcolm en Marie zijn een stel dat net een filmpremière heeft bezocht. Onderweg naar huis babbelen ze over van alles en nog wat, tot ze aan de praat raken over hun voormalige partners.

Als een koppel na een filmpremière thuiskomt, is het leven niet meer zo glamoreus als op de rode loper. Malcolm (John David Washington) en Marie (Zendaya) kletsen over van alles, tot de verwijten over en weer gaan en het gesprek naar voren komt over vorige partners. De avond slaat om in een nacht vol discussies. De Netflix Original werd in het geheim tijdens de lockdown opgenomen.

Bekijk hier de trailer van Malcolm & Marie:

4 Ferry

Ferry (2021)
7.0

Ferry (2021)

actie / misdaad • Cecilia Verheyden
Met Frank Lammers en Elise Schaap
Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor.

Ook de Nederlandse Undercover-prequel Ferry schopt het door de lovende kritieken tot deze top 5. De film start in 2006 in Amsterdam, wanneer Ferry Bouman (Frank Lammers) werkt voor hasjbaron Brink (Huub Stapel). Als de bende op een dag wordt overvallen en de zoon van Brink zwaargewond raakt, wijzen de sporen richting een groep kampers in Brabant. Ferry wordt op pad gestuurd om de daders te vinden. Hiervoor moet hij terug naar zijn geboortestreek waar hij zijn familie na al de jaren weer tegenkomt. Hier ontmoet hij Daniëlle (Elise Schaap), die onder zijn stalen pantser weet te kruipen. Zijn zoektocht leidt tot onverwachtige ontknopingen en de loyaliteit van Ferry wordt zwaar op de proef gesteld…

Bekijk hier de trailer van Ferry:

3 The White Tiger

The White Tiger (2021)
7.1

The White Tiger (2021)

drama • Ramin Bahrani
Met Priyanka Chopra en Rajkummar Rao
De ambitieuze chauffeur (Adarsh Gourav) van een rijk Indiaas stel (Priyanka Chopra Jonas en Rajkummar Rao) gebruikt zijn verstand en sluwheid om uit de armoede te komen en een ondernemer te worden.

Balram Halwai (Adarsh Gourav) komt uit een arm gezin en probeert hogerop te komen via zijn baan als chauffeur voor een rijk stel, dat gespeeld wordt door Priyanka Chopra Jonas en Rajkummar Rao. Maar dat is helemaal niet zo makkelijk in India, waar de klassenverschillen groot zijn en meestal nogal onoverkomelijk lijken.

Bekijk hier de trailer van The White Tiger:

2 The Dig

The Dig (2021)
7.1

The Dig (2021)

biografie / drama • Simon Stone
Met Carey Mulligan en Ralph Fiennes
Vlak voordat de oorlog uitbreekt in Europa, huurt een rijke weduwe (Carey Mulligan) een amateurarcheoloog (Ralph Fiennes) in om de grafheuvels op haar landgoed te onderzoeken.

Vlak voordat de oorlog uitbreekt in Europa, huurt een rijke weduwe (Carey Mulligan) een amateurarcheoloog (Ralph Fiennes) in om de grafheuvels op haar landgoed te onderzoeken. Als ze een bijzondere ontdekking doen over het verleden van Engeland, gaat iedereen zich met de grond bemoeien. Ondertussen gaat de oorlog onverminderd verder.

Bekijk hier de trailer van The Dig:

1 The Mitchells vs. The Machines

The Mitchells vs. The Machines (2021)
7.8

The Mitchells vs. The Machines (2021)

animatie / avontuur • Michael Rianda
Met Maya Rudolph en Danny McBride
Katie Mitchell wordt toegelaten tot de filmschool van haar dromen. Met de hele familie rijdt Katie onder het mom van een roadtrip naar de nieuwe school.

Als Katie Mitchell (ingesproken door Abbi Jacobson) wordt toegelaten tot de filmacademie van haar dromen, kan ze niet wachten om aan dit nieuwe hoofdstuk van haar leven te beginnen. Haar plannen vallen echter in het water als haar vader Rick (Danny McBride) op het geweldige idee komt om Katie samen met het hele gezin naar school te brengen en er een laatste familie roadtrip van te maken. De reis loopt volledig in de soep en wordt alleen maar erger wanneer het gezin plotseling te maken krijgt met een robotopstand.

Bekijk hier de trailer van The Mitchells vs. The Machines:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'The Dig' via Netflix / Larry Horricks

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws