Nieuw op Amazon Prime Video: Lars von Triers erotische dramafilms 'Nymphomaniac' I & II

Nieuw op Amazon Prime Video: Lars von Triers erotische dramafilms 'Nymphomaniac' I & II

De prijswinnende dramafilms Nymphomaniac (I) (2013) & Nymphomaniac (II) (2013) van Lars von Trier zijn vanaf dit weekend te zien op Amazon Prime Video. De films, die samen zo'n vijf uur duren, gaan over de zelfverklaarde nymfomane Joe.

Joe wordt gespeeld door Charlotte Gainsbourg en vlak na haar introductie wordt ze in elkaar geslagen in een steegje. Een oude, vrijgezelle man vindt haar en neemt haar mee naar zijn huis om haar daar te verzorgen. Joe vertelt hem haar hele erotische levensgeschiedenis, vanaf haar geboorte tot haar vijftigste.

Naast Gainsbourg spelen ook Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater en Uma Thurman mee in de twee erotische dramafilms. Daarnaast werd een deel van de scènes gespeeld door professionele porno-acteurs.

Von Trier regiseerde de films en schreef zelf ook het scenario. Het was eigenlijk zijn bedoeling om één film te maken, maar omdat dat veel te lang werd besloot hij de boel in tweeën te knippen. De films gingen afzonderlijk in première op de filmfestivals van Berlijn en Venetië. Ben je benieuwd naar wat wij van de twee films van Von Trier vonden? Lees de recensies van onze redacteur hier en hier.

Nymphomaniac I en Nymphomaniac II zijn nu te zien op Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video vind je hier.

Beeld: Still 'Nymphomaniac' via TMDb
Tekst: Amazon Prime Video

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Amazon Prime VideoNymphomaniac (I) (2013)Nymphomaniac (II) (2013)

Meer Amazon Prime Video

Meer Amazon Prime Video

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws