Nieuw op Netflix: waargebeurde thriller 'The Mauritanian' met Benedict Cumberbatch

Nieuw op Netflix: waargebeurde thriller 'The Mauritanian' met Benedict Cumberbatch

Op Netflix kijk je vanaf vandaag naar The Mauritanian (2021). De hoofdrollen in de waargebeurde thriller worden gespeeld door niemand minder dan Benedict Cumberbatch en Jodie Foster.

Nancy Hollander (Jodie Foster) staat de man bij die ervan wordt beschuldigd achter de aanslagen op 9/11 te zitten: Mohamedou Ould Slahi (Tahar Rahim). Samen met haar collega Teri Duncan (Shailene Woodley) moet Hollander keihard haar best doen om haar client uit de harde omstandigheden van de Guantanamo Bay-gevangenis te krijgen.

Alsof Hollander het nog niet moeilijk genoeg heeft met de bureaucratie, krijgt ze ook te maken met militaire aanklager Lt. Col. Stuart Couch (Benedict Cumberbatch), die hoopt de dood van zijn collega-militairen bij de aanslag in 2001 te wreken.

Bekijk hier de trailer van The Mauritanian:

Naast Foster, Woodley, Rahim en Cumberbatch zijn ook Shazam-acteur Zachary Levi en Saamer Usmani te zien. The Mauritanian is een adaptatie van Slahi's dagboek dat hij schreef in Guantanamo Bay en is geregisseerd door Kevin Macdonald, bekend van films als The Last King of Scotland (2006) en Whitney (2018).

Afbeelding via Filmdepot
Afbeelding via Filmdepot

The Mauritanian is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

The Mauritanian (2021)
7.4
Kijk op Netflix • 'The Mauritanian' vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ouid Slahi (Tahar Rahim), die door de Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantamo Bay.
Beeld: Still 'The Mauritanian' via Filmdepot

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThe Mauritanian (2021)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws