'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore' slechtst bezochte film uit Harry Potter-franchise

'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore' slechtst bezochte film uit Harry Potter-franchise

David Yates' Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022) is de derde film in de Fantastic Beasts-reeks, maar is tot nu toe helaas ook de slechtst opbrengende film uit de franchise. Gewoonlijk haasten filmfans zich in het eerste weekend na de release al naar de bioscoop waardoor dit veelal het meest lucratieve weekend is. De opbrengst van dit weekend viel echter flink tegen: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore bracht in de Verenigde Staten slechts $43 miljoen op.

Het bedrag dat nu is omgezet, staat in schril contrast met het bedrag dat Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) opbracht, $74 miljoen. De tweede film, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018), deed het net wat minder goed dan de eerste maar was nog steeds succesvol en bracht zo'n $62 miljoen op. Ter vergelijking, de nieuwe film Sonic the Hedgehog 2 (2022) bracht tijdens het openingsweekend $71 miljoen op en de tot nu toe populairste film van 2022, The Batman (2022), wel $134 miljoen.

Buiten de Verenigde Staten deed Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore het opvallend genoeg beter en werd er een omzet behaald van om en nabij de $150 miljoen. In China, waar de film eerst aangepast moest worden vanwege de Chinese censuur, haalde de film $14 miljoen op. Of dit goed of slecht is, is moeilijk in te schatten omdat de meeste bioscopen in China momenteel gesloten zijn als gevolg van de pandemie.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)
6.2
Professor Albus Perkamentus (Jude Law) weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen.

Het is de eerste keer dat acteur Mads Mikkelsen te zien is als het personage Gellert Grindelwald. Hij vervangt de in opspraak geraakte acteur Johnny Depp. Over de overname van Mikkelsen werd door critici lovend gesproken.

Beeld: Still 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsFantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws