Tom Blyth speelt hoofdrol in 'Hunger Games'-prequel 'The Ballad of Songbirds and Snakes'

Tom Blyth speelt hoofdrol in 'Hunger Games'-prequel 'The Ballad of Songbirds and Snakes'

De aankomende Hunger Games-prequel The Ballad of Songbirds and Snakes (2023) begint steeds meer vorm te krijgen. Studio Lionsgate maakt deze week het nieuws bekend dat Tom Blyth de hoofdrol van Coriolanus Snow zal gaan spelen, de jongere versie van president Snow die in de originele serie werd gespeeld door Donald Sutherland.

Blyth speelt op dit moment de hoofdrol in westerndrama Billy the Kid en was de afgelopen jaren ook te zien in Benediction (2021), Scott and Sid en Wash Club. Zijn nieuwe rol als Coriolanus Snow in de aankomende prequel is zijn eerste grote filmrol.

Net als de Hunger Games is ook deze prequel gebaseerd op een boek, dat in 2020 verscheen. In The Ballad of Songbirds and Snakes volgen we het leven van de jonge Snow, jaren voordat hij de tirannieke president van Panem zou worden. Coriolanus Snow is 18 jaar en de laatste hoop van zijn ooit zo invloedrijke familie. Tijdens de 10e Hongerspelen krijgt hij de kans om mee te werken als mentor, een fantastische carrièrekans. Hij wordt toegewezen aan tribuut Lucy Gray Baird, een meisje uit het armoedige District 12. Hij baalt van deze verdeling, maar als Lucy tijdens de openingsceremonie de sterren van de hemel zingt, verandert er iets. Kan hij met haar de Hongerspelen winnen, en zo hen beiden redden? Of heeft Snow eigenlijk andere motieven?

The Ballad of Songbirds and Snakes (2023)
Deze prequel van 'The Hunger Games' zal zich richten op een 18-jarige Coriolanus Snow, jaren voordat hij de tirannieke president van Panem zou worden.

De prequel wordt geregisseerd door Frances Lawrence en het scenario werd geschreven door Michael Lesslie. Lionsgate kondigde de releasedatum van The Ballad of Songbirds and Snakes vorige maand aan tijdens de CinemaCon-beurs. De film zal op 17 november 2023 in de bioscoop verschijnen. Daarmee volgt Lionsgate de Hunger Games-traditie: alle films verschenen halverwege november.

Beeld: Still 'Billy the Kid' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsThe Ballad of Songbirds and Snakes (2023)

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws