Eerste beelden van muziekfilm 'Moonage Daydream' over David Bowie nu te zien

Eerste beelden van muziekfilm 'Moonage Daydream' over David Bowie nu te zien

De eerste trailer van Moonage Daydream (2022), een nieuwe film over David Bowie, is nu te zien. De film is geen biopic én geen documentaire, laat de distributeur weten. In plaats daarvan wordt het project aangekondigd als een "filmische reis".

In de trailer is te zien hoe Bowie het podium opkomt in zijn Ziggy Stardust-periode, begeleid door een voice over van zijn eigen stem. De zanger draagt een passage voor uit Mr. Rice's Secret (2000), een film waarin hij een van de hoofdrollen speelde. Het citaat luidt: "Het gaat over wat je doet in het leven, niet over hoeveel tijd je hebt."

Bekijk de trailer hieronder:

Moonage Daydream gaat vanavond, op 23 mei, in première op het Filmfestival van Cannes en zal rond september wereldwijd in de bioscoop te zien zijn. De film, die wordt gesteund door de nabestaanden van de zanger, bestaat uit een hoop 35mm- en 16mm-beelden uit zijn persoonlijke archieven.

Moonage Daydream (2022)
7.6
Een filmische odyssee naar David Bowie's creatieve en muzikale reis. 'Moonage Daydream' bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw.

De film werd geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Brett Morgan. Hij maakte eerder de goed ontvangen biografie Kurt Cobain: Montage of Heck (2015) over de zanger van Nirvana. Naar verwachting zal Moonage Daydream in het voorjaar van 2023 naar HBO Max komen.

Beeld: Still 'Moonage Daydream' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video's FilmsMoonage Daydream (2022)

Meer video's

Meer video's

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws