Interview: Milly Alcock en Emily Carey over hun chemie in 'House of the Dragon'

Interview: Milly Alcock en Emily Carey over hun chemie in 'House of the Dragon'

Milly Alcock schittert op vrijwel al het promotiemateriaal van House of the Dragon (2022– ) als de jonge prinses Rhaenyra Targaryan. In de nieuwe Game of Thrones-serie schittert zij naast Emily Carey, die de beste vriendin van de prinses vertolkt, Alicent Hightower. Wij van FilmVandaag.nl spraken de twee hoofdrolspeelsters over hun rollen en mogelijke doorbraak.

Lees ook onze interviews met House of the Dragon-acteurs Fabien Frankel en Steve Toussaint en met seriemaker Ryan Condal.

Vriendinnen Alicent en Rhaenyra

Alcock en Carey spelen respectievelijk de jonge prinses Rhaenyra Targaryen en de jonge Alicent Hightower. Beiden worden ergens in het eerste seizoen vervangen door Emma D'Arcy en Olivia Cooke, die hun personages als volwassen vrouwen spelen. Alcock en Carey zien Rhaenyra en Alicent als volgt:

Alicent is de dochter van de hand van de koning, Otto Hightower. Ze is vurig, erg emotioneel, angstig en houdt ervan de regels te volgen. Ze is een people pleaser en ze gaat in deze serie op een reis van zelfontdekking en het vinden van het vuur in haarzelf.

Emily Carey

Rhaenyra wordt niet begrepen. Ze is zo zichtbaar voor het publiek dat ze het gevoel heeft dat ze daartegen moet vechten en zichzelf moet beschermen. Ze heeft haar harnas aan en voldoet niet aan alles wat ze haar laten doen. Ook heeft ze een goede inkijk in de bevoorrechte wereld, maar ze kan er niet aan meedoen omdat ze koninklijk is.

Milly Alcock
Steve Toussaint, Milly Alcock, Emily Carey en seriemaker Ryan Condal op de Europese première van 'House of the Dragon', afbeelding via HBO Max / Bart van der Putten
Steve Toussaint, Milly Alcock, Emily Carey en seriemaker Ryan Condal op de Europese première van 'House of the Dragon', afbeelding via HBO Max / Bart van der Putten

Ontmoet via Instagram

Alcock en Carey kenden elkaar nog niet, maar stonden er allebei op om hier verandering in te brengen voordat ze zich begonnen voor te bereiden voor hun rol. Alcock woonde nog in Australië, waar ze vandaan komt, en Carey in het VK. Hun contact begon daarom online, op Instagram, en liep al snel uit tot een echte vriendschap, vandaar dat hun chemie ook op het scherm zo goed overkomt.

We hebben allebei onze agenten om contact met de ander gevraagd. Ik gleed in Milly's dm's op Instagram. We hebben ge-FaceTimed en ik herinner me dat het zo ongemakkelijk begon. We spraken veel over covid en we spraken over hoe angstaanjagend en groots dit is. Ik denk niet dat we een script hadden op dit punt, we hadden gewoon geen idee. De eerste keer dat we elkaar ontmoetten was bij de repetities. We maakten er een punt van om elkaar te leren kennen voordat we de personages leerden kennen. Dus de basis van deze vriendschap voelde heel organisch.

Emily Carey

Ja, we wilden dat de mensen het gevoel kregen dat deze vrouwen al een relatie hadden voordat de serie begon.

Milly Alcock

Milly: 'Rhaenyra en Daenerys Targaryen zijn heel verschillend'

Op het eerste gezicht heeft het personage van Milly Alcock (Rhaenyra) veel weg van de inmiddels zo bekende Daenerys in Game of Thrones: beide jonge vrouwen zijn Targaryens en banen zich een weg door een wereld die is gebouwd door en voor mannen. Behalve deze punten ziet Alcock de gelijkenis niet, zo vertelt ze. Tijdens de opnames van House of the Dragon dacht ze zelfs "niet één keer" aan Daenerys.

Ze lijken op elkaar omdat ze dezelfde omstandigheden krijgen en uit dezelfde familie komen. Ze kijken allebei op een vergelijkbare manier naar de wereld; maar het verschil tussen Daenerys en Rhaenyra is dat Rhaenyra haar kijk op de wereld in de praktijk kan brengen en daadwerkelijk een verschil kan maken omdat ze aan de macht is, terwijl Daenerys het gebrek aan macht moest bestrijden. Maar uiteindelijk zijn het twee verschillende mensen. Ik heb niet één keer aan Daenerys gedacht tijdens het filmen van de serie.

Milly Alcock

House of the Dragon later deze maand in première op HBO Max

House of the Dragon start 22 augustus op HBO Max met wekelijkse afleveringen. In de loop van deze week is op FilmVandaag.nl onze recensie te vinden van de eerste aflevering.

House of the Dragon (2022– )
8.6
Kijk op HBO Max • 'House of the Dragon' is een prequelserie van 'Game of Thrones'. In de serie staat de Targaryen-dynastie op het toppunt van haar macht, met meer dan 15 draken onder haar controle.
Beeld: Still 'House of the Dragon' via HBO Max

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand HBO Max InterviewThe Quick and the Dead (1995)

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws