Alles over 'The Crown' seizoen 5: releasedatum op Netflix, plot, personages en meer

Alles over 'The Crown' seizoen 5: releasedatum op Netflix, plot, personages en meer

Kijk jij ook zo ontzettend uit naar seizoen 5 van The Crown (2016– )? In dit artikel zetten we alles op een rij over het nieuwe seizoen van de populaire Netflix-serie. Zo gaan we in op de releasedatum op Netflix, het plot, de personages die terugkeren, eventuele nieuwe castleden én andere nieuwtjes.

Wat staat ons te wachten in The Crown seizoen 5?

Seizoen vier eindigde met Elizabeth die Charles berispte over zijn affaire met Camilla Parker Bowles en hem verbood door te gaan met een scheiding; Diana bleek ondertussen ook een affaire te hebben en werd door Philip gewaarschuwd dat ze met Charles één front moest vormen.

Seizoen 5 en 6 zullen samen de jaren '90 tot begin 2000 omvatten. Hoewel nog geen concrete details over het plot bekend zijn, is al duidelijk dat het BBC Panorama interview van prinses Diana erin voor zal komen, waar ze sprak over de affaire van Charles. Dat interview kwam veelvoudig in het nieuws omdat verslaggever Martin Bashir niet volgens de journalistieke regels zou hebben gehandeld.

Elizabeth Debicki als prinses Diana, afbeelding via Netflix
Elizabeth Debicki als prinses Diana, afbeelding via Netflix

Elk seizoen staat ook in het teken van koningin Elizabeths relatie met de premier, en dit seizoen is dat John Major, die van 1990 tot 1997 in functie was en werd opgevolgd door Tony Blair. De koningin vierde ook haar 40e jaar op de troon in 1992, Windsor Castle vloog in brand en Charles en Diana kondigde hun scheiding aan.

Trailer The Crown seizoen 5

Een eerste trailer van het nieuwe seizoen zal ons ongetwijfeld meer vertellen over de verhaallijnen van seizoen 5. Helaas heeft Netflix vooralsnog geen trailer van The Crown seizoen 5 uitgebracht.

Wissel van de cast

Na steeds twee seizoenen wisselt Netflix van cast bij The Crown omdat ze dan verder in de tijd zijn en oudere personages nodig hebben, naast nieuwe personages die hun intrede maken in het recentere tijdperk. Ook voor seizoen 5 is dat het geval en Netflix heeft een hele reeks nieuwe Britse royals gevonden.

Elizabeth Debicki is gecast voor de rol van prinses Diana. Dit keer wordt prinses Margaret gespeeld door Lesley Manville, is Imelda Staunton de koningin en neemt de Britse acteur Jonathan Pryce de rol van prins Philip op zich, die tot nu werd gespeeld door Tobias Menzies.

Dominic West als prins Charles, afbeelding via Netflix / Ketih Bernstein
Dominic West als prins Charles, afbeelding via Netflix / Ketih Bernstein

Ook de rol van prins William is vervuld: de echte zoon van Dominic West (die is gecast als prins Charles), Senan West, neemt de rol op zich in het vijfde seizoen. De rol is het debuut voor de 13-jarige zoon van Dominic in een serie. Senan zal in de laatste afleveringen van het vijfde seizoen te zien zijn als een iets oudere prins William. Dominic is het gehele seizoen te zien als prins Charles en neemt dus het stokje over van Josh O'Connor.

Wanneer verschijnt The Crown seizoen 5 op Netflix?

Gelukkig is het vijfde seizoen van The Crown eindelijk in aantocht. De nieuwe afleveringen verschijnen in november op Netflix. Een precieze releasedatum is nu helaas nog niet bekend. Op de hoogte blijven? Maak een account aan op onze website, zet The Crown in je watchlist en blijf zo automatisch op de hoogte van een releasedatum.

The Crown (2016– )
8.7
Kijk op Netflix • 'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.

Nog meer seizoenen?

The Crown zou oorspronkelijk maar vijf seizoenen krijgen, maar werd toen toch verlengd met een zesde seizoen omdat de schrijvers meer tijd wilden om het verhaal af te ronden. Na seizoen 6 zal de serie dus stoppen. Netflix is al druk met de voorbereidingen van het slotseizoen, zo hebben ze al hun prins William en Kate gecast. De opnames van seizoen 6 zijn inmiddels gestart.

Beeld: Still 'The Crown' via Netflix / Alex Bailey

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThe Crown (2016– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws