De top 10 populairste films & series nu op Netflix (week 48, 2022)

De top 10 populairste films & series nu op Netflix (week 48, 2022)

Wekelijks informeren wij je over de beste nieuwe films en series op Netflix. Daarnaast houden we je op de hoogte van de populairste titels. In dit overzicht zie je welke tien films en welke tien series het meest bekeken worden door Netflix-gebruikers.

Hieronder zijn de populairste films en series van vandaag vermeld. Deze week behaalt de romantische kerstfilm The Noel Diary (2022) met Justin Hartley de eerste plaats. De kerstfilm wordt op de voet gevolgd door het moordmysterie Knives Out (2019). Daarnaast is ook het waargebeurde The Swimmers (2022) erg populair, net als Michael Caine in Medieval (2022).

In de lijst van populairste series op Netflix staat deze week de gloednieuwe fantasyserie Wednesday (2022‑ ) bovenaan, die de eerste week gelijk een Netflix-record verbreekt. Daarnaast is ook The Crown (2016‑ ) weer megapopulair. De series worden gevolgd door 1899 (2022), van de makers van Dark. Ook populair zijn Dead to Me (2019–2022), Manifest (2018‑ ) en Élite (2018‑ ).

Handige links:

De 10 best bekeken films op Netflix

Dit zijn de best bekeken films op Netflix op dit moment. De rangorde van een film is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 6.1
  Kijk op Netflix • Het verhaal van een man die met Kerstmis naar huis terugkeert om de nalatenschap van zijn vervreemde moeder te regelen.
 2. 7.9
  Kijk op Netflix • Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken.
 3. 7.4
  Kijk op Netflix • Het waargebeurde verhaal van tiener Yusra Mardini, een Syrische vluchtelinge, die een boot met vluchtelingen over de Egeïsche Zee in veiligheid sleepte.
 4. 5.9
  Kijk op Netflix • Het verhaal van de vijftiende-eeuwse Tsjechische icoon en krijgsheer Jan Zizka, die legers van de Duitse Orde en het Heilige Roomse Rijk versloeg.
 5. 6.7
  Kijk op Netflix • Nadat Nemo’s (Marlow Barkley) vader Peter (Kyle Chandler) plotseling vermist raakt op zee, staat haar hele leven op z’n kop.
 6. 4.9
  Kijk op Netflix • Nadat een leraar overlijdt, neemt zijn vriend, een ex-agent, een baan aan op de school waar hij werkte om de confrontatie aan te gaan met de bende die hij verantwoordelijk acht.
 7. 5.2
  Kijk op Netflix • Een verwende erfgename verliest haar geheugen tijdens een ski-ongeluk en belandt tijdens de kerstdagen in de gezellige omgeving van een arme weduwnaar en zijn dochter.
 8. 4.4
  Kijk op Netflix • Als een weduwnaar vlak voor de kerstdagen een boerderij erft, moet hij moeite doen om zich aan te passen aan het dorpsleven.
 9. 5.6
  Kijk op Netflix • Popster Angelina is toe aan een pauze. Ze zoekt rust en inspiratie in een klein stadje, maar vindt daar onverwachts ook liefde.

De 10 best bekeken series op Netflix

Dit zijn nu de best bekeken series op Netflix. Ook hier geldt dat de rangorde van een serie is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 8.2
  Kijk op Netflix • De 16-jarige Wednesday Addams studeert aan de Nevermore Academy. Wednesday probeert haar opkomende paranormale gaven onder de knie te krijgen.
 2. 8.6
  Kijk op Netflix • 'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.
 3. 7.4
  Kijk op Netflix • De serie '1899' speelt zich af tijdens de reis van een migrantenschip van Europa naar New York. Ook al hebben de passagiers verschillende achtergronden en nationaliteiten, ze delen dezelfde dromen en hopen allemaal op een betere toekomst in het buitenland.
 4. 8.0
  Kijk op Netflix • Een krachtige vriendschap bloeit op tussen een gespannen weduwe en een vrije geest met een schokkend geheim.
 5. 7.1
  Kijk op Netflix • Montego Air vlucht 828 is veilig geland na een nogal turbulent verlopen routinevlucht. Zowel de passagiers als de bemanningsleden zijn opgelucht wanneer ze de grond weer raken.
 6. 7.3
  Kijk op Netflix • Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.
 7. 6.8
  Kijk op Netflix • Vijf leerlingen gaan een straflokaal in, maar één iemand komt er nooit meer levend uit. Simon Kelleher is een leerling van Bayview High en heeft een roddel-app ontwikkeld.
 8. 6.6
  Kijk op Netflix • Een overwoekerd veld en een stuk snelweg verbinden een serie gruwelijke moorden gepleegd over decennia. De rouwende families gaan op zoek naar antwoorden.
 9. 7.9
  Kijk op Netflix • Een Amerikaanse studente ontmoet in Italië de liefde van haar leven. Ze neemt hem mee naar de Verenigde Staten waar ze een gelukkig leven leiden totdat hij komt te overlijden.
 10. 6.7
  Kijk op Netflix • Een 16-jarige laat zich overplaatsen naar een andere school. Ze vermoedt dat een van de leerlingen hier haar zus is die 17 jaar eerder bij de geboorte werd ontvoerd.

Elke week brengen we een nieuwe lijst uit met de nieuwste top 10 van best bekeken films en best bekeken series op Netflix. Reguliere toplijsten van films en series op Netflix vind je via Beste Films op Netflix en Beste Series op Netflix. Daarnaast kun je al het nieuwe aanbod raadplegen via Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'The Noel Diary' via Netflix / KC Bailey

Deel dit artikel

Meer over:

Films Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws