Alles over 'When Calls the Heart' seizoen 7: releasedatum op Netflix, plot, personages en meer

Alles over 'When Calls the Heart' seizoen 7: releasedatum op Netflix, plot, personages en meer
24 juli 2021 om 08:53

Kijk jij ook zo ontzettend uit naar seizoen 7 van When Calls The Heart (2014– )? In dit artikel zetten we alles op een rij over het nieuwe seizoen van de populaire serie op Netflix. Zo gaan we in op de releasedatum op Netflix, het plot, de personages die terugkeren, eventuele nieuwe castleden én andere nieuwtjes.

Let op: dit artikel bevat spoilers over seizoen 6 van When Calls The Heart!

Wat gebeurde er ook alweer in seizoen 6?

In When Calls the Heart volgen we Elizabeth Thatcher (Krakow), een jonge docente van een rijke klasse. Ze wordt toegewezen aan een klas in een stadje van mijnwerkers en ondergaat hier levensveranderende ervaringen. Aan het einde van seizoen 6 zagen we hoe Rosemary (Pascale Hutton) en Lee (Kavan Smith) worden aangekondigd als voogden voor Jack, en Julie en Bill (Jack Wagner) worden gekozen als zijn peetouders. Jesse (Aren Buchholz) is blij als Lee hem promoveert tot manager van zijn houthakkersbedrijf. Daarna vraagt hij Clara (Eva Bourne) ten huwelijk op het Hope Valley Founder's Day Festival dansfeest.

Bij het opruimen van een bureau vindt Bill een brief uit 1910 van de Pacific Northwest Mining Company, gericht aan Henry, waarin staat: "Na zorgvuldig onderzoek vinden wij uw bezorgdheid over eventuele veiligheidskwesties ongegrond. Beschouw deze zaak als gesloten." Bill ondervraagt hem later over de brief die hij gevonden heeft. "Het lijkt erop dat je zes jaar geleden al wist dat deze mijn onveilig was, voordat hij instortte en 47 mensen doodde." Een ontredderde Henry zegt dat hij geprobeerd heeft het bedrijf te waarschuwen dat het onveilig was, maar dat hij misschien meer had moeten doen, harder had moeten proberen. Hoewel Bill boos op hem is, legt Henry uit dat hij degene is die hier sinds de tragedie elke dag mee heeft moeten leven.

Wat staat ons te wachten in seizoen 7 van When Calls The Heart?

Seizoen 7 gaat verder waar de kerstspecial van seizoen 6 ophield. Hoofdrolspeelster Erin Krakow doet tegen Entertainment Weekly een boekje open over de gebeurtenissen in het nieuwe seizoen.

We hebben ontwikkelingen met Team Infirmary en wat daar gaat gebeuren tussen Faith en Carson. We hebben een bruiloft in Hope Valley tussen Clara en Jesse, veel leuke dingen met de baby's, natuurlijk, Rosemary en Lee en hun relatie, die verder gaat. En natuurlijk gaan we verder waar we gebleven waren met de cliffhanger van de [seizoen 6 finale] en krijgen we een beetje meer te zien van waar Elizabeth en Nathan en Lucas staan.

Naast het liefdesleven van Elizabeth duikt het nieuwe seizoen ook in een groot geheim over zijn verleden dat Lee onthult aan Rosemary, moet Bill een jury samenstellen in een rechtszaak tegen Gowen, en krijgen Lucas en Gowen te maken met Gowen Petroleum, dat ten onder dreigt te gaan.

Trailer seizoen 7

Bekijk hier de trailer van When Calls The Heart seizoen 7:

Welke personages zien we terug in When Calls The Heart seizoen 7?

Aangezien Erin Krakow de aankondiging maakte van het zevende seizoen, weten we dat zij terugkeert als Elizabeth Thatcher. Daarnaast is ook Paul Greene weer te zien als Carson, net als Chris McNally als Lucas, Jack Wagner als Bill, Kevin McGarry als Nathan, Pascale Hutton als Rosemary en Kavan Smith als Leland.

Lori Loughlin, die we kennen als Abigail Stanton, zal echter niet terugkeren doordat de actrice betrokken raakte bij het toelatingsschandaal op Amerikaanse universiteiten, zoals is te zien in Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal (2021). Zodra haar bekendheid bij het schandaal naar buiten kwam, besloot Hallmark, de zender achter When Calls the Heart, alle samenwerkingen met haar en haar man te verbreken.

We werken niet langer samen met Lori Loughlin en zijn gestopt met de ontwikkeling van alle producties die worden uitgezonden op de Crown Media Family Network-kanalen en waarbij Lori Loughlin betrokken is, inclusief Garage Sale Mysteries, een onafhankelijke productie van derden.

Woordvoerder van Hallmark tegenover Deadline

Releasedatum: wanneer verschijnt When Calls The Heart seizoen 7 op Netflix?

Rond de releasedatum van het zevende seizoen van When Calls the Heart hangt een groot mysterie. De afleveringen werden in de VS al rond februari 2020 uitgezonden, waardoor we seizoen 7 een jaar later − rond februari 2021 − wel op Netflix verwachtten. Helaas zijn de nieuwe afleveringen nog altijd niet te zien. Ook blijft de streamingdienst opvallend stil over een mogelijk releasedatum. Helaas zit er daarom niks anders op dan afwachten. Zodra Netflix een datum bekendmaakt, zullen wij hierover berichten.

When Calls The Heart (2014– )
8.1
'When Calls The Heart' draait om de jonge onderwijzeres Elizabeth Thatcher en de kleine voorlinieplaats in Canada rondom een mijn waarin ze komt te wonen.

Nog meer seizoenen?

Gelukkig stopt de serie na seizoen 7 nog niet. In de VS is het achtste seizoen al uitgezonden en eerder dit jaar werd When Calls The Heart zelfs verlengd met een negende seizoen. Er is dus nog genoeg om naar uit te kijken.

Er is inmiddels ook een spin-off van de serie gemaakt: When Hope Calls. De nieuwe serie speelt zich af in de jaren 1900 en volgt de zussen Lillian (Morgan Kohan) en Grace (Jocelyn Hudon), die apart van elkaar opgroeiden maar elkaar vonden toen ze volwassen werden. Samen worstelen ze om hun plaats te vinden in een stad die verscheurd wordt tussen tradities van veeboeren en vooruitzichten van onbekendheid die nodig is om te groeien. De serie bestaat uit één seizoen, met een tweede die onderweg is. De serie is vooralsnog niet in Nederland te zien.

[Tweet verwijderd]

Beeld: Still 'When Calls the Heart' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsWhen Calls The Heart (2014– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws