Wes Anderson is terug in de bioscooptrailer van 'Asteroid City'

Wes Anderson is terug in de bioscooptrailer van 'Asteroid City'

Wes Anderson is terug! Na The French Dispatch (2021) bestormt de gewaardeerde filmmaker komende zomer weer de bioscopen met Asteroid City (2023). De trailer is nu te zien.

Bijzonder evenement

Andersons nieuwe film speelt zich af in een woestijnstadje in de jaren '50, waar twee generaties elkaar ontmoeten op een astronomieconventie. De kennis en levenservaringen van studenten en hun ouders blijken op dit bijzondere evenement op onverwachte manieren te overlappen.

Sterrenfeest

Het is een aardig sterrenfeest in de trailer; zoals we dat van Anderson gewend zijn, is er in Asteroid City weer een flinke verzameling topacteurs te zien. Tom Hanks is van de partij, met snorretje, Margot Robbie komt net terug van Babylon (2022) en dan hebben we het nog niet gehad over Scarlett Johansson, Hong Chau (The Whale), Willem Dafoe en 'Anderson-regulars' Tilda Swinton, Jason Schwartzman, Adrien Brody en Edward Norton.

Still 'The Darjeeling Limited' via TMDb
Still 'The Darjeeling Limited' via TMDb

Eigen stijl

"Je weet dat een Wes Anderson-film een Wes Anderson-film is, maar je kan een Wes Anderson-film moeilijk omschrijven aan iemand die er nog nooit één gezien heeft", schrijft iemand onder de trailer. Kijk en oordeel zelf hoe herkenbaar de nieuwe beelden zijn; aan eigenzinnige typetjes, rijke kleuren en strakke composities weer eens geen gebrek.

Asteroid City (2023)
6.9
Asteroid City speelt zich af rond 1955, in een fictief Amerikaans plaatsje in de woestijn. Het programma van een conventie voor jonge Stargazers en Space Cadets, waar leerlingen en hun ouders vanuit het hele land bij elkaar komen voor onderlinge kameraadschap en wetenschappelijke competitie, wordt spectaculair verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen.

De Nederlandse bioscooprelease van Asteroid City staat voorlopig gepland op 22 juni. Voeg hem alvast toe aan je watchlist als je hem straks zeker niet wilt missen.

Afbeelding via Focus Features
Afbeelding via Focus Features
Afbeelding via Focus Features
Afbeelding via Focus Features
Beeld: Still 'Asteroid City' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsAsteroid City (2023)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws