Viaplay kondigt twee Nederlandse Original-series aan

Viaplay kondigt twee Nederlandse Original-series aan

Komende dinsdag is Nederland weer een streamingdienst rijker. Viaplay lanceert namelijk 1 maart in ons land. Ter gelegenheid van de lancering maakt de nieuwe dienst alvast bekend dat ze twee Nederlandse Originals op de planning hebben staan.

Het gaat om twee series, Something Stupid en De Schuldige, zo meldt Deadline exclusief. Of die eerste slechts de vertaling betreft en de serie hier een Nederlandse titel krijgt, is niet bekend. De van oorsprong Scandinavische dienst hoopt dit jaar 60 Originals te maken, waaronder in het VK, de VS en dus in Nederland.

Duistere serie over uitbuiting in de tv-industrie

Something Stupid is een duistere komedieserie waarin drie vrouwen wraak willen nemen op de man die hen verraden heeft, waarin thema's als gelijkheid en uitbuiting in de tv-industrie aan bod komen. Een actueel onderwerp dus. Schrijfster Saskia Noort zit achter deze nieuwe serie van Viaplay.

Ik ben super enthousiast om mijn eerste originele serie te schrijven voor Viaplay. En het is ook nog eens mijn eerste duistere komedie – wat een eer om deze kans te krijgen. Ik zal jullie niet teleurstellen!

Saskia Noort

Voor De Schuldige heeft de dienst schrijfster Liesbeth Strik weten te strikken. In deze thrillerserie probeert een moeder haar tienerzoon uit de gevangenis te krijgen. Filippa Wallestam, Chief Content Officer van de NENT Group (het bedrijf achter Viaplay) omschrijft de twee series als "meeslepend, tot nadenken stemmend en bovenal uniek".

Viaplay vanaf 1 maart in Nederland

Castleden en releasedata van de Nederlandse Viaplay-series worden binnenkort bekendgemaakt. De nieuwe streamingdienst lanceert 1 maart in ons land, voor €13,99 per maand. Naast de vele films en series kijken vele Nederlanders vooral uit naar de komst van Viaplay doordat de dienst binnenkort de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 bezit.

Beeld: Still 'Alex' via Viaplay
Tekst: Viaplay

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Viaplay

Meer Viaplay

Meer Viaplay

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws