Recensie 'The Hangover Part III'

The Wolfpack uit elkaar gegroeid

Recensie 'The Hangover Part III'
29 mei 2013 om 10:48

Al ruim een miljard dollar bracht de franchise van The Hangover op. Niet meer dan logisch dat regisseur Todd Phillips ervoor heeft gekozen om een derde en laatste deel te maken. Maar waar de rake grappen en onverwachte wendingen in het origineel zorgde voor getrainde lachspieren, lukt het de cast maar deels om het kunstje nog een keer te flikken.

Gezwel

In Part III is er geen kater waardoor The Wolfpack niet meer weet wat voor en achter is. Dit keer is het 'gezwel' Mr. Leslie Chow (Ken Jeong) degene die ervoor verantwoordelijk is dat de mannen de ene na de andere capriool moeten uitvoeren. Chow is Marshall (John Goodman, Flight) 21 miljoen dollar schuldig maar helaas onvindbaar. Aan de mannen om hem te vinden en te zorgen dat het geld bij Marshall terecht komt. Een beetje vergezocht dat ze hiervoor worden ingezet, zo lijken ook de mannen te denken. Maar wanneer Doug (Justin Bartha, The New Normal) als onderpand dient, moeten ze wel.

Uitblinker

Vervolgens reizen ze af naar Mexico, zonder heel duidelijke toevoeging, om vervolgens terug te reizen naar daar waar het allemaal begon: Las Vegas. Het is een lange zit waarin Stu (Ed Helms, The Office), Phil (Bradley Cooper, Silver Linings Playbook) en Alan vele kilometers maken, onnodig veel. Gelukkig weet Zach Galifianakis als Alan en uitblinker van de film het geheel dragelijk te maken. Zijn misplaatste, absurde grappen en voorkomen, zorgen voor de grappige momenten.

What the F***

Voor Ed Helms en Bradley Cooper lijkt de koek in The Hangover op. De twee zijn er voornamelijk om zich te verbazen en zo'n honderd keer 'what the f***' uit te schreeuwen. Helemaal overbodig is het telefoongesprek waarin Phil verslag doet aan Stu, die rijdend in een limousine achter Chow aanzit. 'I'm just a dentist', kermt Stu uit, waarna Phil zegt: 'No, you're an effing doctor'. Dus rijdt Stu plankgas door, naar een plek waar hij vervolgens Chow in een achterbak mietert terwijl heel Vegas meekijkt zonder iets te zeggen. Met deze scènes waarin het actiefilm-gehalte veel te hoog ligt, slaat The Hangover III helaas de plank mis.

Wolfpack

Daar waar The Wolfpack gebouwd zou moeten zijn op vriendschap, gaan de mannen niet vanzelfsprekend voor elkaar door het vuur in deel drie. Gejammer, gemekker en geruzie langs de kant van weg, het wel of niet deelnemen aan een interventie en het constant elkaar uitschelden en beschuldigen, geven aan dat ze uit elkaar zijn gegroeid. En dat waren ze eigenlijk al na de bruiloft van Stu in Thailand.

2.5 / 5
The Hangover Part III (2013)
5.8

The Hangover Part III (2013)

komedie • Todd Phillips

The Hangover Part III is nu te zien op:

PathĂ© Thuis (€ 2,99+)

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop Films RecensiesThe Hangover Part III (2013)

Lees ook:

Meer recensies

Trailer 'The Hangover Part III'

Reacties


Meer recensies


Nog meer recensies