Recensie 'Guardians of the Galaxy Vol. 2'

Bijzondere superhelden razen gewoon door

Recensie 'Guardians of the Galaxy Vol. 2'

Toen Guardians of the Galaxy uitkwam bleek snel dat deze vreemde eend in de bijt in het Marvel-universum een schot in de roos was. En na een groot succes komt er uiteraard een vervolg. En nu is dat vervolg daar. Maar kan deel twee ook de lijn voortzetten die met het origineel is ingezet?

De onconventionele helden Star-Lord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drax (Dave Bautista), Rocket (Bradley Cooper) en Baby Groot (Vin Diesel) zijn terug. In het tweede deel gaat de ongebruikelijke groep superhelden op een avontuur om achter de de identiteit van de vader van Star-Lord te komen, met de nodige gevolgen. Ondertussen maken Yondu (Michael Rooker) en Nebula (Karen Gillan) nog steeds jacht op onze helden en komen we uiteraard weer nieuwe karakters tegen.

Colors everywhere

Guardians 2 zit naast de gebruikelijke actiescènes ook vol met beelden die gevuld zijn met de mooiste kleuren. Het lijkt er op alsof in dit tweede deel kleur een centrale plek heeft ingenomen in de film. Deze combinatie van spectaculaire actiescènes en een hoeveelheid aan kleuren maken het een film die ook in (IMAX) 3D nog een extra toevoeging heeft. Guardians 2 is dan ook echt weer een film die je op het grote doek moet zien om alles goed mee te krijgen.

Chemie

De chemie tussen de verschillende karakters is nog steeds een van de dragende onderdelen van de film. De nonchalante Star-Lord, kille Gamora en Drax en Rocket met elk hun eigen vorm van humor vormen een geheel dat erg prettig is om naar te kijken. Hoewel Drax door Bautista af en toe wat over de top lijkt neergezet is dit verder niet storend in het geheel en wellicht is dit ook heel bewust gedaan. Ook de nieuwe grote namen uit Hollywood die in dit deel verschijnen passen zich prima aan in dit toch wat aparte universum.

Awesome Mixtape

Na het grote succes van de soundtrack bij het eerste deel kon een geweldige soundtrack bij dit deel niet ontbreken. Zoals viel te verwachten is deze soundtrack wederom een playlist op de walkman van onze grote held Star-Lord. Ditmaal is onder andere gekozen voor tracks van Electric Light Orchestra, Fleetwood Mac, Silver en Sweet. Net als in het eerste deel passen de tracks, die voornamelijk uit de 70s en 80s komen, verrassend goed in deze futuristische superheldenfilm. Daarnaast verzorgt Tyler Bates wederom de score van de film. Mensen die het oude walkman-gevoel met cassettebandjes weer even op hun smartphone willen ervaren kunnen een voorproefje van de sountrack beluisteren op deze website.

Al met al raast Guardians of the Galaxy Vol. 2 lekker door op de in het eerste deel ingezette route. Prachtige kleurrijke beelden, spetterende actie, geweldige soundtrack en een flinke dosis humor. De Guardians blijven een heerlijke frisse variant tussen al die andere superheldenfilms die verder weinig origineel meer zijn te noemen. Laten we hopen dat we niet het moment meemaken dat ook deze franchise weer opnieuw verfilmd moet worden.

4 / 5

Guardians of the Galaxy Vol. 2 is nu te zien op:

Pathé Thuis (€ 2,99+) Disney+ Ziggo (€ 3,99+)

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop Films RecensiesGuardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Lees ook:

Meer recensies

Trailer 'Guardians of the Galaxy Vol. 2'

Reacties


Meer recensies


Nog meer recensies